torsdag 26 februari 2009

extrainsatt bibel

Vi avbryter de ordinarie sändningarna för extrainsatta bibelberättelser från gamla testamentet.


Noas ark.

Noa byggde en båt som var mycket hög och lång. Det var många rum i båten. När han byggde båten så skrattade alla människor. Dom som ville hänga med i båten var Noa och sina 3 söner och 2 av varje sot till djur en hona och en hane. Dom som inte hängde med på båten drunknade.

Saul - David - Salomo.

Saul hade en son som hette jonatan. Jonatan och saul dog i kriget. David blev kung. Han ville bygga ett tempel men gud tyckte att david varit med i för många krig. Salomo byggde ett stot tempel.

David - Goljat.

Goljat var en jättestor jätte. Israeliterna stred mot filisteerna. Goljat var en jätte som tillhörde filisteerna.

Gud hade valt ut David som kung. Samuel strök olja på huvudet på David som skulle bli kung. Samuel hade knackat på hos David men den störste hade kommit ut först. Herren sa: det är inte den som ska vara kng. Sen kom den näst äldsta ut. herren sa: Det är inte den som ska vara kung. Sen kom den näst yngsta ut. Gud sa till samuel: Det är inte den som ska vara kung du har inte sett alla. Sen kom den yngsta ut. Gud sa till Samuel: Det är han som ska bli kung. Samuel smorde olja på david. David kunde spela på en harpa.

3 kommentarer:

  1. "David kunde spela på en harpa"

    I like

    Det här är dödsroligt ju!

    (förresten så matchade den där bilden i grå akvarell typ, väldigt bra till din blogg. den som du visade för ett tag sedan... öh... men jag kommenterade inte då...)

    SvaraRadera
  2. Hahaha helt underbart. jag älskar din hjärna!










    elsa då

    SvaraRadera