onsdag 30 juli 2008

creep



When you were here before
couldn't look you in the eye
You're just like an angel
your skin makes me cry
You float like a feather
in a beautiful world
I wish I was special

I don't care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
when I'm not around
You're so fucking special
I wish I was special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell am I doing here?
I don't belong here
She's running out the door
she's running
she run, run, run, run, run
Whatever makes you happy
whatever you want
You're so fucking special
I wish I was special

blue

åt helvete med hela skiten
det kommer aldrig att funka ändå

okej nu märks det att jag inte har sovit mer än sex timmar någon natt på över en vecka.
nu börjar det gå dåligt
men det blir nog bättre igen
sen

min klump av oro
(som brukar finnas)
har växt till en planet
och nu vill jag ge upp

men det känns nog bättre
sen

måndag 28 juli 2008

23 juli

okej, inlägget ni alla har väntat på. Vad hände mig egentligen onsdagen den 23 juli? Jag tänkte ta en bild i timmen ungefär, men det gick inte så bra. När jag jobbade blev det lite sådär med den saken, när jag var ute och körde tog jag massa bilder för jag hade lite tråkigt och var ensam, och när jag var inne gjorde jag massa saker och pratade med folk, så då tog jag inga bilder alls.
Tiderna är lite konstiga, klockan på min kamera verkar vara sepe, så jag gissar lite ungefär på vad klockan kan ha varit när jag tog bilden.

06:30
jag äter frukost och så. passar på att fota min hund. hon är lite morgontrött, men dagen till ära har hon gått upp innan det är dags att gå ut och kissa.


7:30
jag väntar på vagnen. passar på att ta kort på några blommor som jag blir lite glad av att se.


7:35
det här ståtliga fordonet har äran att varje dag ta mig till jobbet.


7:50
dagens outfit I: nya jeans från bikbok, grå tshirt, svart hood. samma som igår.


7:50
dagens outfit II: alldeles för stora postenshorts, postentröja, postenskor. samma som igår.


8:45
vy från en postenmoppe


8:50
Här kör jag förbi två gånger varje dag. Det är oftast rött, he he he.


9:00
jag hittade en glad parkeringsautomat! :D

happy!


9:05
se vad många cyklar posten har


10:45
Nu har jag sorterat klart och gått ut på turen. åka hiss längst upp.


10:50
en fin hiss. fin men långsam.


10:50
en fin trappa. av sten. (och ja, jag hade tråkigt och tog många bilder på turen)


11:45
längst upp på min gata (olivedalsgatan). Alla uppgångar som solen lyser på delar jag. Men dom som ligger i skuggan då? dom delar jag också. Hela olivedalsgatan och lite till.


12:35
Så kallade fastighetsboxar. Efter detta glömde jag ta bilder på en stund, men i vilket fall for jag tillbaka till kontoret och åt lunch och gjorde lite av varje som jag skulle och sen åkte jag och handlade och sen åkte jag hem.


15:20
Hemma väntade t.ex. disk.


14:20
det låg någon och grusade i min säng


15:00
jag bakar bröd


17:00
Vally väntar på vagnen.




17:10
vi åkte till slottskogen, där vi träffade dessa stiliga pojkarna.


18:15
vi hittade massa myror som gick fram och tillbaka på en rad. En s.k. myrstig alltså.


20:15
sen gick vi hem till mig och sen åkte jag till träning. såhär ser det ut när vi tränar. ungefär.

trena trena


22:30
sen åkte jag hem. Visst har jag en fin entre?

jag får betala massa extra i hyra för den, så det är tur att den är såhär vacker i kvällsljus.


välkommen hem!


välkommen hem 2! Såhär fina blev bröden, och dom var jättejättegoda.

söndag 27 juli 2008

onsdag 23 juli 2008

godnatt världen

jag har dokumenterat den här dagen med mig kamera. imorgon eller en annan dag får ni se vad jag gör en vanlig sketen onsdag.
Jag har just ätit tusen mackor, och nu ska jag sova. Vally stirrar på mig, det gör hon ibland. Hon ska opereras den 21 augusti. Jag är redan nervös, tänkte ringa imorgon till veterinären och nervösa mig. Ställa tusen frågor och ha oro i rösten. och det. men sova nu alltså. godnatt världen! syyyyyyberspäjs!!!! (jag har brutit hjärnan)

tisdag 22 juli 2008

summertime



oj vad jag gillar den låten. Nästan alla versioner, men den här bäst.

Jag har funderat över en sak. När jag berättar att jag jobbar på posten, så får jag ofta frågan "sorterar du, eller delar du ut, post?". Varför? Varför tror alla att det är så? För alltså, först sorterar jag posten och sen delar jag ut den. Vem har spridit ut ett rykte om att det är en person som sorterar, och en annan som delar?? Alla verkar tro det! Varför??
Dessutom tror väldigt många att vi börjar hiskeligt tidigt, vilket inte heller är sant. Jag tex börjar 8. Men förr började man jättetidigt, så det är inte så konstigt kanske att folk tror.

En annan sak som jag undrar över är varför jag alltid får lust att måla och göra massa saker ungefär vid den tiden jag borde vara trött och å och lägga mig? Varför vill jag gå och lägga mig när jag har tid att måla och göra saker? (typ när jag kommer hem från jobbet eller så)

SJU (7) arbetsdagar kvar nu bara

söndag 20 juli 2008

släktläger

ja alltså jag var på släktträff i helgen. På min pappas sida har jag massor av släkt. Mina kusiner skaffar partner, barn och hundar i svindlande hög hastighet, så släkten bara växer och växer. I år var det inte mindre än sju nya personer med (två nya som i att dom var bebisar, och de andra nya som i att inte just vi träffat dom innan). Det måste vara en rätt överväldigande upplevelse att vara med på ett av våra släktläger för första gången. Men också rätt kul, hoppas jag.
Håltloppet gick sådär. Jag fick en bra tid (28.26, vilket är 5.10 per km, och det är väldigt mycket backar), men dålig placering (slutade på femte plats). De andra var helt enkelt alldeles för bra. Jag säger som jag har gjort varje gång de senaste åren, NÄSTA år! då ska jag ha tränat massor och jag ska slå alla med häpnad.
Annars har jag pratat en hel del med diverse kusiner och annat, lekt lite med världens sötaste barn (emil, och ja, min barnfobi verkar gå över), supit och gjort andra bra saker. I lördags spelade vi charader (jag minns särskilt majas fantastiska gestaltning av "geisha-kulor") tills tre-nånting, och jag avrundade sen kvällen med mina systrar med att kasta vedträn på ett getingbo.

lördag 19 juli 2008

framtiden

ja okej, egentligen är jag på släktläger, träffar några av mina tusen kusiner ute i obygden utan tillgång till internet eller ens mobiltäckning. jag testar att göra ett inlägg och låta almighty google publicera det senare.

hejhej i FRAMTIDEN! hoppas jag vann håltloppet.

fredag 18 juli 2008

supersenior


det här är jag och vally (helena har tagit bilden). Vally är nu dryga 11 år, en ansenlig ålder för en hund.
Eftersom att jag märkt att hennes ena öga har vitnat, och hennes knöl på magen har växt, tänkte jag att det var dags att göra en hälsokontroll. Ringde husdjurshälsan och fick tid hos en veterinär redan samma dag. Veterinären visade sig vara en glad norsk kvinna i sina bästa år som blev väldigt imponerad av vally, på klingande norska utbrast hon "hun ser utt att vare hälften så gammel!". Flera gånger under undersökningen kallade hon Vally för "supper-seniår!". Inte utan att jag blev lite stolt (som om det vore min förtjänst).
Vally är alltså väldigt frisk (för att vara så gammal), tydligen otroligt fina tänder (för att vara så gammal (det kan man inte tro när man råkar känna hennes andedräkt)), fina muskler (för att vara så gammal, lagom hull osv osv.
Det tråkiga var ju det där med ögat och det där med knölen i magen. Hon kommer bli blind, det vita ögat var katarakt (grå starr) och fanns i båda ögonen. Det kommer ta några år, och hundar klarar sig bra utan att se sa eline (veterinären alltså).
Knölen var förmodligen en tumör, och eftersom den hade växt under de senaste månaderna så rekommenderade hon mig att låta operera bort den. I bästa fall är det en godartad tumör som ger vally några år, i värsta fall är det en elakartad som redan har spridit sig. Det är läskigt det där. Bara att söva en så gammal hund är risky business, och sen dessutom operera. Men egentligen har jag inget val annat än att chansa, vad skulle jag göra utan Vally? Hon betyder lite för mycket för mig, och nu är det smärtsamt tydligt att hon kommer faktiskt inte leva för alltid. Men jag gillar att hon är en supersenior, kanske har hon superkrafter och lever åtminstone 70 år till. Det är min plan för henne i alla fall. Hon har inte sagt emot.

onsdag 16 juli 2008

baka bröd II

idag bakar jag bröd igen. den här gången blev det bra.

det finns mycket bra på youtube:


idag fick jag mitt alldeles egna internet :DDDD:D:D:D:DDDDD:D:D:DDDDDDDDDDDDDDD:D:D:D:DDD

WHAT AM I??? WHAT IS THAT? WHAT IS THAT??

söndag 13 juli 2008

nils arthur is in love



ett pilotavsnitt. jag ska göra fler. med ett kamerastativ som jag ska skaffa :D

(och musiken är amadou et mariam)

romantisk film

baka bröd

Jag sitter i heddas kök. Vi bakar bröd, och min deg jäser just nu. Hennes med. Har under tiden kollat in blondinbellas blogg, den var inte så spännande. det bästa med den var att hon skrev "stormatol leende" (istället för stomatolleende). Jag skrattade lite när jag läste det.
Igår var jag jättebakis och gjorde ett pilotavsnitt av "nils arthur: based on a true story". Den blev bra. Sen åt jag bakispizza med min syster, det var väldigt så trevligt. Våra ex ringde till oss ungefär samtidigt och hennes hund gjorde en kullerbytta.
På kvällen var vi på Kellys och gjorde lite mer film, ida var en fantastisk regi-assistent. Vi gjorde filmerna "det onda snuset" och "nikotin love", en skräckis och en romantisk film. Dom kommer bli väldigt bra, jag ska bara bråka massa med gimp gap, eller nåt annat bra program. Testade ungefär tusen olika sätt att göra .jpg till .avi, det borde väl inte vara så svårt. Men det är det!! Jättesvårt. Åt helvete svårt. T.o.m. sebbz som annars jobbar som datanörd visste inte vad jag skulle göra. Det närmaste vi kom var ett sätt som fungerade på hans data, men inte på min. Men jag lovar att lägga upp alla filmerna på youtube sen när dom är klara. Så ni får se.
BAKA BRÖD!!! Jag gick upp vid sju för att gå hit och baka. nu myser vi i köket med våra laptops.

torsdag 10 juli 2008

lägesrapport



hejhej
nu är jag hos hedda och per. det är trevligt, vi pratar om flyktingläger, festivaler, tatueringar, politik och sånt.
annars jobbar jag. det är helt ok, men ganska tråkigt. idag ramlade jag med cykeln, det gjorde inte speciellt ont.
nu beställer jag internet hem till mig. mina grannar är sämst plus dom vill inte prata med mig (ingen öppnar när jag ringer på). egentligen skulle jag klara mig ganska bra utan internet, men det är mest för att man hamnar lite utanför. måste ju irca va.
annars är det väl inte så mycket. jag har några bilder jag har gjort, men dom är ju inte här. ni får se sen.
folk är konstiga eller så är jag dum. men det är väl så det brukar vara antar jag.
eeeh ehhh nu ska jag nog vara lite social

söndag 6 juli 2008

death cab for cutie


nu är jag hemma igen från festival. såg massa bra band och gjorde massa roliga saker. jag såg t.ex. death cab for cutie. hejdå.

tisdag 1 juli 2008

internet och arvika

förut var jag bitter och trött. nu är jag mer glad. jag behöver internet hemma tror jag bestämt. internet är lösningen på alla mina problem. kanske.
imorgon är det arvika. Jag packade förut, det tog kanske en halvtimme eller så... Känns som att jag har glömt nåt. Nu är det snart dags att supa och slåss (och lyssna på musik)