torsdag 28 februari 2008

the mars volta

färg



det är synd att man inte kan äta färg. det ser så gott ut.

onsdag 27 februari 2008

karantän


akvarell jag gjorde igår. det är ett självporträtt men ser ut som en liten jävla mupp.
Idag ska vi börja med modellmåleri, schemaändring (skulle egentligen vara nästa vecka). Modellen kommer efter lunch (det är lunch nu), och nu i morse har vi jobbat med FÄRG. Blandat färg. det gick fan inte nånstans. jag såg några färger och skulle blanda dem. hur jag än blandade så blev det knappt ens likt de där jävla färgerna. tillslut gav jag upp och blandade bara den fulaste färgen jag kunde. helvetes jävla skitfärg.
sen är det jobbigt att jag bryr mig så mycket om mitt ex. Ju gladare han är desto svårare blir det för mig att bara skita i honom. Jag är så trött på att bry mig, varför kan jag inte glömma honom? Jag skulle ens inte vilja ha honom även om han ville ha mig. Det känns som att det skulle vara mycket lättare för mig då, om han var lite mer olycklig. Kanske just därför det går så jävla lätt för honom? Jag längtar tillbaka till kompisarna i göteborg, kanske om jag skaffar ett liv så går det lättare. Jobbigt bara att risken då ju finns att jag stöter på honom och hans nya. Fuck ass.
Så nu är det nog bara att fylla i blanketten "åt helvete med hela skiten"

tisdag 26 februari 2008

fuck ass osv.



hittade en gammal bild i min låda med gamla bilder. Jag tror jag gjorde den i oktober, och var i alla fall just då otroligt nöjd.
Nu är jag mest sur. Min kamera som gick sönder får jag inte tillbaka :( Ingen garanti här inte. full med damm osv, mitt eget fel. han jag snackade med lät väldigt säker, så jag antar det inte är något att göra. min enda förhoppning nu är att jag kan få det på försäkringen, men jag tror inte det :( Så det är bara att köpa en ny antar jag.. Att laga den skulle kosta ungefär lika mycket som en ny. Fuck ass.

måndag 25 februari 2008

pinsamma saker att göra

när jag bestämde mig för att hoppa av, hade jag så många ideer på tavlor jag ville göra innan jag slutade. Det var därför jag bestämde mig för att hoppa av först om ett tag. Men nu känns det som att jag bara går och väntar på att sluta, jag har ingen energi till att jobba. Men vi får se, modellmåleri nästa vecka, kan ju bli kul.

Helgen tänkte jag skulle bli lugn, men jag råkade bli skitfull i lördags. Träffade en kille som bor i Varberg, det var lite otippat.
Jag tror att jag gjorde bort mig massa, men jag försöker att inte tänka på det. Inget som inte gjorts förut. Bara full. Men ändå lite ångest. För att muntra upp mig själv har jag gjort en lista på saker som jag inte gjorde, saker som skulle vara pinsamma på riktigt:
- dansa naken på bardisken
- slåss
- vara elak mot folk
- somna på krogen
- bli utslängd
- spy på golvet
- spy på någon annan
hallå, jag kom inte på fler saker... förslag?

Annars var det skitkul. Jag kan bli übersocial ibland när jag är full. Det är trevligt, även om jag ju blir jävligt trög också.

lördag 23 februari 2008

Into the wild

såg filmen "Into The Wild" igår. Jag vet inte om jag tycker om filmen eller inte, men den lämnade en märklig känsla kvar.
Det som jag framförallt fastnade för var soundtracket, av Eddie Vedder. Så varsågoda, en av de vackraste låtar jag hört på länge:

fredag 22 februari 2008

pretention


prestationsångest

så, vad gör jag nu?

torsdag 21 februari 2008

Vendetta

när jag gick på gymnasiet gick det en tjej i min klass som var väldigt hemsk. Låt oss kalla henne Sara. På den tiden var jag en mycket osäker flicka, mycket mer osäker än jag är nu. Jag gick estetisk linje med inriktning teater.
Den här Sara var lite speciell. Av någon anledning började hon trycka ner mig och vissa andra i klassen. Hon tyckte nog själv att hon var mycket bättre än vi, men var kanske inte tillräckligt säker. Så hon sa kommentarer som "vad sött du gjorde den rollen, elisabet", i tonfallet som egentligen sa "nu gjorde du bort dig rejält, men det är ju underhållande".
Då fick Sara mig att må skit. Jag började tro själv att jag nog inte var så himla bra, och efter gymnasiet har jag inte spelat någon teater alls.

Nu går jag en estetisk linja igen, den här gången på folkhögskola, och med inriktning mot konst. Nu går det en lite speciell tjej i klassen igen, låt oss kalla henne Vendetta (en person kommer förstå direkt vem det är ;) ). Hon tycker att hon är bättre än alla andra, och försöker trycka ner oss, tex med diskreta kommentarer (när man ritat något, kan hon säga att det ser ut som något helt annat, eller bara ge mig lite fina råd och förslag). Skillnaden den här gången är att jag inte bryr mig. Jo lite sur blir jag väl, men det går över. För, ärligt talat, hon är inte så himla bra (jag försöker verkligen att bara skita i henne, men lite måste jag väl få götta mig?)
Dessutom tror jag att Sara var mycket mer intelligent än vad Vendetta är. Det är lättare att se igenom Vendetta, eller så är det jag som är starkare. Det är skönt att tänka att hon kan säga eller göra vad hon vill, jag bryr mig inte. Jag vet att jag är bra. Det räcker.

onsdag 20 februari 2008

porträtt och framtidsplan




jaha, okej. jag är förkyld. det suger. jag blir gnällig och trött och lite sur... och klarar inte av att vara kreativ (det gick mycket bättre att jobba bakfull än förkyld).
Så här får ni några porträtt jag gjorde på ett för mig nytt sätt. Eftersom jag är förkyld och trött och gnällig orkade jag inte riktigt göra klart dom, eller liksom engagera mig i dom. Så teckningarna känns inte riktigt hundraprocentiga... Jag ska nog göra dumma teckningar resten av dagen.

För övrigt har jag kommit på vad jag vill göra när jag blir stor! Något nytt. Inte för att det är något vidare specifikt eller så, men det är någon sorts plan iaf... Jag ska göra något nytt! :D

fredag 15 februari 2008

ironi

ironi går fram så bra i blogginlägg

jobb



hej och hå. halleluja.
har haft sportlov i en vecka nu. Det är trevligt med lov, att göra nåt annat. Jag har jobbat hela veckan, ska bli skönt med helg. Varje morgon klockan fem ungefär har jag tänkt "herregud, varför jobbar jag när jag har lov? hur ska jag klara att jobba heltid i flera månader??" Men sen har det gått ganska bra, när jag väl har kommit igång och börjat jobba. Det kommer nog gå alla tiders att jobba sen :)
Nu stundar fest, fest och fest :D hoppas jag inte somnar vid baren klockan nio bara.

annars är det väl inte så mycket. bilden är från nån gång för ett tag sen.

måndag 11 februari 2008

vårtecken


idag har jag plockat snödroppar

söndag 10 februari 2008

helg

helgen började lite dramatiskt, barnkrån i lilla hjo där inget brukar hända alls. Sedan åkte jag tåget mot göteborg, som så många gånger förr, men plötsligt blev det helt svart och tåget stannade. Det visade sig så småningom vara en gasläcka som gjort att tåget måst stanna. Det var ju lite jobbigt, kom fram till göteborg flera timmar sent, och när det stannade hade vi bara kanske fem minuter kvar till centralen. Men det gjorde inte så himla mycket, det var ju liksom inget att göra. Jag fick kaffe och macka :)
Det var väldigt tråkigt att vänta, så jag ringde massa olika människor för att prata och döda lite tid, och det var trevligt :) Tillslut kom jag fram, åkte till jonas och vi åt pizza.det var gott, trots mackan var jag dödshungrig.


Jag åkte i lördags till min far långt ute på landet. Det är trevligt här. Trevligt att hänga med pappa lite, det blir annars ofta att jag sover hos mamma (eftersom hon har kvar huset där jag växte upp, så känns det ofta lättare att vara där).
Idag var vi ute och sprang, jag funderar på att springa göteborgsvarvet. Så nu kommer det bli massa spring. Problemet är bara att jag inte anmält mig, och man kan inte göra det längre. Så jag får se om jag löser det problemet på något sätt, eller så skiter jag i att springa...
Det var härligt i skogen, lite blött bara. Sen fick jag skoskav, och det är ju inte så himla kul precis. annars gick det bra :) jag kommer bli jättestark och jättesnabb snart.

Imorgon ska jag till tandläkaren, det var några år sen jag gick dit nu. Det är lite läskigt, tänk om jag har åtta hål i varje tand! Eller nåt. Det går nog bra. *övertygar mig själv* Och går det inte bra, så är det ju bra att göra något åt det (åt alla två tusen hålen alltså, så jag inte tappar alla mina tänder vid en ålder av 23)

Det har inte blivit någon fest denna helgen... Men efter spontanfest i onsdags, och lite smygsupande i torsdags är jag ganska nöjd ändå. Min roomie Elin är superb att festa med :D borde kanske stanna i hjo över helgen lite oftare :)

fredag 8 februari 2008

hello


torsdag 7 februari 2008

kroki och det



oj så fint. äntligen får ni nakna BRUDAR!!! (från i måndags. jag har ungefär tusen till, men de här var kanske de bästa)

ragga



(candicomics)

tisdag 5 februari 2008

är det allt?


Är inte livet mer än en lång rad med dagar? Dagar som man fyller med olika saker, relationer, intressen, arbete. Är inte själva livet något mer, något annat? Om jag är lyckad och framgångsrik, spelar det verkligen någon roll?

Även om jag är social, smart, kreativ, stark och känslig, hur kan jag veta vem jag är? Är jag inte mer än mina intressen, kunskaper, karaktärsdrag?

Vad mer?
en lång rad dagar vi försöker fylla

Var inte rädd för tomheten, elisabet. Hur kan jag inte vara rädd?

(bilden är från deviantart)

andra material




en bild jag gjorde i förra veckan. den är gjord av akrylfärg, lim, aska, ris, boveteflingor, mjöl, ris, socker, salt, pärlsocker, te, papper, spik, tusch, kol, strössel och säkert nåt mer som jag har glömt. Inspirerad av botticellis la primavera och John Bauer, med kontrasten mellan mörkt/ljust och tungt/lätt. Framför allt var det kul att göra den :) kladd kladd kladd

måndag 4 februari 2008

måndag


idag har vi haft kroki igen, och det var nästan ännu roligare den här gången! wow alltså. plus jag fick beröm av läraren :) *stolt* det är märkligt vad glad man kan bli av beröm, och som en vän sa, speciellt när man förtjänar det. Jag är riktigt nöjd med vad jag gjort hittills, många teckningar som blev bra (även om jag ofta råkar rita för stort, så antingen huvudet eller fötterna inte får plats).

Förra veckan var mitt humör en studsboll. Först upp, upp, upp, allt gick bra, allt var bra, och sedan ett magplask i lördags. Jag vet inte vad som hände riktigt, men nu är det på väg upp igen. Kanske ska jag ha mens snart? (ja, jag vet. de flesta tjejer i min ålder har stenkoll på exakt när den ska komma, och när den senast var, men jag brukar glömma bort sånt..)
Dessutom drömde jag att jag födde barn i natt.. Det var en märklig dröm, jag gillar egentligen inte barn, men den här ungen jag födde var jättesöt och log mot mig (inte en blålila, skrynklig korv som skriker) Undrar om det betyder något, om man drömmer att man får barn menar jag. Gjorde det i förra veckan med, även om den drömmen var mer absurd (utspelade sig på 50-talet, och barnen fick man ur ägg som låg i en swimmingpool)

Min far och lillasyster kom tillbaka till Sverige igår (välkomna!). Ska bli trevligt att träffa dem igen, det var ju ett tag sedan nu. Fick ett vykort idag, och det var väldigt fint, jag blev himla glad av det.

jag längtar tillbaka till göteborg (snart, snart). Det kommer nog ordna sig med jobb också :) Samtidigt är det många saker jag vill göra här först, några tavlor jag vill måla. Det blir nog intensivt här på slutet :)

(bilden gjorde jag igår. har fått akvarellfärger av min mamma som jag ville prova)