söndag 28 oktober 2007

personligt

mitt skissblock är just nu det mest personliga jag har. ingen får bläddra fritt där, men eftersom jag tycker om er så mycket så får ni se några bilder därifrån :) fast jag fick redigera bort lite text här och där för annars blev det för personligt... varsågoda:











PS.
om ni inte såg det på förra inlägget, så är det en snigel. här är orginalfotot:

fredag 26 oktober 2007

torsdag 25 oktober 2007

onsdag 24 oktober 2007

bajsbajsbajs

vilken färg har själen, älskling?



idag har jag mest lyssnat på kent, surat och målat på den här bilden. det ska föreställa maria och jesus, men jag vet inte... ska fortsätta imorgon, jag hoppas att jag blir nöjd till slut. just nu ser jesusungen ut som en liten liten bekymrad farbror.


idag gillar jag denna bilden:



och jag önskar som vanligt att det var jag som hade gjort den.. det är det inte. sampo kaikkonen har, om jag förstått det rätt (hemsidan var mest på finska)

tisdag 23 oktober 2007

chalmers vs hjo konstskola

vart tog inspirationen vägen?

måste klaga lite
ibland får jag känslan av att min skola är ett dagis. den mentala nivån på mina klasskompisar verkar ibland ligga där iaf. många har så STORA problem. gnällgnällgnäll (okej, okej, jag gnäller ju just nu, men det här är faktiskt min blogg)
men alltså. så svårt är det inte att hålla käften när en lärare har en genomgång, att göra en övning, eller att komma i tid ( iaf ibland) (tro det eller ej, men på den här skolan är det jag som kommer i tid)
ibland roar jag mig med att jämföra denna skolan med min gamla, chalmers. på chalmers är det tentavecka nu. Jag var där i helgen och träffade massor panikpluggande stackars teknologer.. här har vi en deadline, men vi har haft otroligt lång tid på oss, vetat om uppgiften ända sen vi började. och ingen stressar nämnvärt.
på chalmers klarar man sig inte utan att ta ansvar, här vet man inte vad ordet ansvar betyder.
på chalmers kände jag mig alltid lite konstig. jag var väldigt kreativ och utflippad jämfört med de flesta (kändes det som). här är ju alla kreativa på olika sätt, och de flesta ganska utflippade också.
här känner jag mig otroligt normal. jämfört med mina något ostabila vänner här är jag verkligen en vanlig svensson (inte bara för att jag heter det). På chalmers vågade jag knappt finnas ibland, för det kändes som att folk tittade snett på de som föll utanför normal-ramen. vilket jag verkligen kände att jag gjorde då och då. Där var det jag som var ostabil, här är jag balanserad.
på chalmers var jag en av dem som var slappast, här är jag ofta flitigast
på chalmers fick man anpassa sig, här anpassar skolan sig
när det kommer till kultur är det ju såklart otroligt stor skillnad.. där var jag en svår person, som hade koll på teater, dans, konst, och dessutom hade analyser till det mesta (och drack rödvin och klädde mig i svart). här känner jag mig verkligen som chalmerist, när jag ser bara slöseri med färg där vissa klasskompisar ser häftiga mönster och djupa tankar...

ja. så är det. hoppas det känns bättre snart, orka gå omkring här och inte trivas liksom.

old stuff



oh yes, min kamera kom igår :D så nu blir det lite mer gamla bilder :)

det är konstigt, för när jag gjorde dessa bilderna blev jag väldigt nöjd, men nu när jag ser dom så känns dom sådär.. undrar varför jag inte längre är nöjd? jag har blivit mer självkritisk tendens på sistone, och det är ju lite jobbigt. men de flesta perioder går över och så småningom kommer jag nog bli stolt och glad över vad jag gör (igen). Ska skulptera istället ett tag har jag tänkt. Men det är några bilder som behöver bli klara först, så vi får se hur det går med den saken. kanske hinner jag göra lite denna veckan, har massa ideer :)


kol på papper. originalstorlek.. öhm.. lite större än a3 :)



kol och krita, efter en bild som min pappa har tagit. ca 100x70 cm (jag gissar bara)


kol, självporträtt (spegel). a3




jag gillar kol :) gjorde massa porträtt en eftermiddag, det var kul. de första blev sådär, sen blev de bättre och bättre, men sen tröttnade jag och då blev de fula igen :) (de här var bland de som blev bättre). också a3



färgerna blev lite konstiga, sen när jag lärt mig ordentligt hur kameran funkar kommer jag nog skratta åt den här bilden :) akryl på pannå, a3 kanske



kol och vit grundfärg på golvpapp. golvpapp får vi ta gratis och den är brun och fin. den här bilden är egentligen bara en övning för att lära sig komposition, så själva motivet inte ska bli lika i fokus, utan betraktaren ska se hela bilden. typ. det var svårt att tänka så, men det går väl lite bättre nu tror jag. ser ni vilken fin diagonal det vita bildar, och hur de svarta områdena "pratar" med varandra?

torsdag 18 oktober 2007

ulla fries

koppartryck

vi rör oss i en värld som vi vet oändligt mycket mer om än våra sinnen kan berätta
- Ulla Fries

onsdag 17 oktober 2007

solrosen

den ser svartare ut i verkligheten... det är maria solrosen

tisdag 16 oktober 2007

måndag 15 oktober 2007

inga bilder

doh, inga bilder att visa idag.. eller egentligen tänkte jag visa en eller två, men läraren har gått hem, och datasalen är jättehemlig. så den måste vara larmad och låst och så, och det kan bara en lärare göra. dessutom är larmkoden jättehemlig, så dödshemlig så ingen student ens får stå i närheten när de slår in den. omg. därför blir det inga bilder idag.

jag längtar efter en kamera. men jag vet inte alls vilken, känns som att två som verkar ungefär lika bra kan kosta väldigt olika.. hjelp... vad tror ni? nån som har nåt att rekomendera? nåt märke som är särskilt bra? vad ska man gå efter?
den här kanske?

så jag kan blogga på allvar, massa massa bilder.. fast det blir ju en del censur förstås, har inte oändligt med plats (och ork). men jag har tänkt kanske en bild minst per dag iaf. hmm, en ide är att göra en följetong, typ visa skiss, visa duk, visa arbete, visa den färdiga målningen... bluäh, vill ha en kamera nuuuv!

(helgen var bra btw. malmö är ju dödsfint. lite som ett annat land, dom pratar nästan ett annat språk.)

en annan sak jag vill ha är det där internet. hemma. adsl blir bra, men det tar sån tiiiiid! men snart. har fyllt i en lapp iaf, så om ca 10-12 arbetsdagar :)
och så vidare

fredag 12 oktober 2007

spam


jag spammar, jag vet. men det är ju nu i början, sen kanske jag blir dödsseg med att lägga upp saker och så. Dessutom ska jag till malmö i helgen, så det blir ju några dagar (minst) helt utan blogginlägg...

Bilden ovan är en tshirt man kan köpa här om man vill. Jag funderar faktiskt på om det är värt det :) bara för att retas liksom. tillhör man den ironiska generationen så gör man (för er som inte vet och inte kan se, så står det "fuck the color blind") (jag kan inte se att det gör det)

Det känns som att jag tjatar om det här, men jag tycker faktiskt det är lite festligt. fast i onsdags hade vi färglära, det var svårt. liksom, vadå kontrastfärger? själv tycker jag rött och grönt matchar jättefint. jag har skrivit ut den här bilden och satt upp, för att påminna mig själv om att undvika att använda rött och grönt i samma. gjorde en tavla i akryl med nästan bara rött och grönt (och svart), men jag frågade min kompis och hon sa att den var fin ändå. och mamma tyckte också den var bra, så det är nog ganska ok ändå :) jag kanske gör väldigt coola målningar, fast egentligen beror det på att jag inte ser att de ser konstiga ut. ni kanske tror att jag är djärv med färgerna? äh, bara jag som är lite färgblind.. :)

nu ska jag fixa mackor inför den långa resan söderut. ha det!

fler rester från tidigare

tänkte det kanske kunde vara kul att se också hur trycket blev :) den förra bilden var alltså bara snittet (som man kletar färg på och sen trycker man på ett papper med en tryckpress)


mysigt 25/9



torsdag 11 oktober 2007

teckningsövning

Ja, vi hade teckningslektion i måndags, det var kul. jag gillar att teckna :)
vår snälla fröken hade byggt upp ett stilleben, med lite av varje på. vi ritade av det på olika sätt:


vi började med att rita utan att titta på pappret. det blir ju ganska konstiga bilder av det, men det är väldigt kul (och enligt läraren lär man sig massa på det. man lär sig se på rätt sätt, eller nåt sånt). på bilden är det alltså två julgranskulor med ett snöre emellan, och två kottar, om ni inte såg det :)


sedan använde vi vänster hand istället för höger (fast dom som var vänsterhänta använde ju då höger..) och tittade fortfarande inte på pappret. ännu finare bilder :) jag skrev på vad det var jag hade ritat, för säkerhets skull.. eller medan jag kom ihåg det iaf :)
den här bilden är ännu mer nervös än den förra.. men det är ungefär samma motiv, har jag för mig, fast ur en annan vinkel... men som sagt, det viktiga var egentligen inte att det skulle bli snyggt, eller ens likt, eller ens något alls utom lite blyerts på papper. det var kul iaf!

Sen fick vi titta på pappret igen. det här är en bild gjord med vänster hand. millas sko, en majs, något konstigt och en kotte


sedan skulle vi använda skuggor och undvika konturer. alltså bygga up bilden utan att först göra ett streck som visar formen.. ehum.. jaaa.. jag orkar inte förklara, men skuggor alltså. (tillbaka till höger hand) (en sorts grej, en kotte och de där julgranskulorna igen.. jag gillar julgranskulor)




En djurdödskalle. med skuggor!



sen här är en hand som petar på en träbit. den var gjord av gips och var ganska fin

september

jag gjorde några bilder i september. jag gillar krita :)
den strama tanten. ritade av en bild jag hittade när jag kollade igenom en gammal broschyr jag hade (hur stavas broshyr egentligen?)

en telefonlur alltså. den är lite nevrotisk eftersom jag ritade den med vänster hand.. alltså en sån där gammal lur, ni vet, en sån som finns i telefonkiosker kanske..
det här är räkor. dom slåss.



akvarell






vi övade oss i att måla lager på lager. med akvarell. det var svårt (och ganska tråkigt faktiskt). tja, vad ska jag säga.. vi målade av glas (fast de var egentligen gröna, men rosa är ju såååå fint)

akvarell alltså. vattenfärg that is (fast dyrare, och säkert jättemkt bättre)

scanna


kom på att jag kan scanna in de bilder som är a4 eller mindre.. här är tex ett linoleumtryck som jag har gjort. mitt första faktiskt. jag scannar fler sen då och lite vanliga bilder med, så länge. tills jag skaffar den där kameran.

photoshop



Den här bilden är alltså gjord i photoshop. the evil rabbit


jag är grym va.. Det är min hand :)

första steget mot ett galleri

Ja här är jag. Tänkte lägga upp bilder här som jag gör, men än så länge har jag ingen digitalkamera. Så jag kan inte fota dom än. Men jag ska skaffa. snart. nu har jag ju skaffat en blogg och allt. allting är redo för min visning