tisdag 27 maj 2008

hej

hu. den senaste tiden har jag varit trött och lättirriterad, sur och hormonell. sjukt jobbigt. men det blir nog bättre snart hoppas jag.

min granne har bestämt sig för att stänga av sin router ibland, vilket för mig innebär att jag inte har något bra internet längre. Tidigare var det jättebra, dom hade okrypterat nätverk, stabilt som knappt ett trådlöst nätverk kan vara. Bara att surfa och skratta.
Nu måste jag skaffa eget internet, sjukt jobbigt. Elaka grannar. Tänkte skaffa sånt där 3g-internet, det är billigt. Det tråkiga är bara att alla internet har 18 månaders bindningstid. Jag vill inte vara bunden i 18 månader! Det är jättelänge ju. Jag funderar på att knacka på hos mina grannar och fråga om jag får vara med och betala lite och så får jag surfa på deras internet. Det lutar åt det alternativet just nu. Vi får väl se, jag känner mig helt handikappad utan internet i alla fall.

Jag vill vara ledig. Jättegärna vill jag vara ledig, jag har så mycket saker som jag vill göra men inte hinner. Vara uppe på natten vill jag gärna vara, men då blir jag så trött på dagen.

Nu är jag hos en kompis, och han är och hämtar thai-mat åt oss. tack så mycket, det ska bli gott och jag är jättehungrig.

onsdag 21 maj 2008

hemlig gladdans



jag gör ofta sådär när jag är glad. fast jag brukar inte filma.

söndag 18 maj 2008

löööööda

hej och hå. härligt med helg, jag gillar det.
Hade en bra lördag också. Shoppade lite (nya skor som jag kanske ska lämna tillbaka för klacken är oändligt hög så jag vet inte om jag kan känna mig bekväm i dom). Efter det hängde jag i stan lite med markus, jonas och folköl, och sen stack vi till slottskogen där det var massa folk som sprang. Min pappa hade sprungit tex, han var trött, lite full och lycklig (verkade det som då va). Träffade även jonas föräldrar, det var längesen. Jag saknar dom lite, jonas familj är himla mysig.
Efter det gick vi hem till mig och förfestade lite, innan vi drog till kontiki. Där var det trevligt, vi drack öl och så. Mycket folk som kom dit, ida fyllde år och allting. johan hade uppmärksammat att jag behöver kramas mer, så jag fick massa kramar <3
vi hade efterfest här, och det blev rätt så suddigt framåt natten. jag undrar som vanligt om jag gjorde nåt pinsamt, men det kanske inte gör nåt ändå. Vi ritade ett klistermärke och drack whiskey och det. jonas sov på min soffa, fast han hade gått sen när jag vaknade.
jag har ett blåmärke på knät.

fredag 16 maj 2008

blandade utdrag från mitt huvud

Jag måste klaga lite. Minns ni hon från mitt jobb som jag nämnde lite för ett tag sen? Hon var ovanligt jobbig idag, eller också var jag extra känslig. Men det är nästan fascinerande hur man kan tro att folk vill hör oändligt mycket om ens liv, när man själv över huvud taget inte bryr sig om någon annans...
Det är jobbigt att störa sig på någon. Hon på jobbet är egentligen en väldigt trevlig och fin person, i början gillade jag henne som fan (hon var nästan den enda som pratade med mig). Och on är säkert inte så jobbig som det känns, allt blir så mycket värre när man börjat störa sig. Jaja, det där var dagens klag i alla fall.

På tal om jobbet. Jag fick beröm häromdagen, han som jag jobbar mest med sa att jag var den bästa som gått där jag går sen omläggningen i november. Jag blev löjligt glad. Det är så fint att känna att man är bra på det man gör (även om det bara är brevbäring).

Det sägs att man behöver 12 kramar per dag för att må riktigt bra. Jag vill kramas 12 gånger! Idag har jag fått två kramar. Grejen är att jag inte är så naturlig och kramig av mig, så jag vet inte hur jag ska göra för att skrapa ihop tolv kramar, men kom hit och kramas vettja! eller så kan jag komma till dig. det är vilket som. eller så kan vi ses på halva vägen... och när vi ändå ses kan vi väl ta och hitta på något trevligt?

Idag har jag haft hemmakväll med mig själv (och vally). Det har varit riktigt skönt, jag har gjort massa bra saker. När jag gick på konstskolan kunde jag gå omkring flera dagar och inte veta riktigt vad jag skulle hitta på, och jag kände mig inte särskilt kreativ. Nu, när jag jobbar och inte har lika mycket tid, nu när jag bor i en liten lägenhet och inte har plats, så sprutar det ideer ut ur huvudet på mig. Så det var skönt att gå omkring och pyssla hela kvällen. Dessutom har jag läst ut en bok, gosat en himla massa med vally, färgat håret och ätit pizza.
Det bästa är nästan att jag inte känt mig ensam alls! Jag har ju annars väldit lätt för att känna mig just ensam. fan vad jag är bra ikväll! Snart ska jag ut till mitt utomhusprojekt, bilder kommer sen. hej jag är nöjd med mig själv som aldrig förr!

Jag behöver en cykel. Den behöver inte vara snygg, men den får gärna vara billig. Nån som har en till mig?

GÖTT med helg! :D

måndag 12 maj 2008

jag har gjort en bok


Såhär ser den ut, min bok. 50x50 cm, gjord i kartong och tyg, papper och lim.


Man stänger den ordentligt med kardborreband.


Ett uppslag


Ett annat uppslag


Ryggen. Jag har sytt fast varje kartongark. Det tog tid, men visst blev det fint!?


Sen jag var liten har jag i perioder skrivit dagbok. Speciellt i de perioder då jag mått riktigt dåligt, då har jag skrivit sida upp och sida ner. Jag har skrivit enstaka ord, dikter eller hela romaner, allt för att på något sätt få ut en del av känslorna ur kroppen.

Som ni säkert har förstått trivdes jag inte alls i Hjo. Jag kände mig fruktansvärt ensam och det kändes som att jag var hundra mil ifrån de jag tyckte om mest. Jag kände mig ensam när ja var med min pojkvän, och jag kände mig ensam bland de andra på skolan. De som orkade bry sig och som jag vågade lita på, fanns förtvivlat långt borta. Jag levde för helgerna då jag kunde komma tillbaka och fick träffa några som fick mig att känna mig mindre ensam.

I vilket fall. När jag gick på skolan fick jag ett nytt sätt att skriva dagbok, ett nytt sätt att få ut min ångest, jag ritade. Med tuschpenna på brunt papper skapade jag fantasifoster som på något sätt uttryckte det jag kände just då.

Av några av dessa teckningar gjorde jag boken. Den blev fin, stor och svart.

torsdag 8 maj 2008

streamline

hej. trött och sur idag med. ni får inte veta något om förra helgen. jag orkar inte skriva om det nu, det är så längesen liksom.
kom till hjo på lördag eller söndag! jag kommer vara där tex. och mina tavlor. och lite annat.



låten är ju då av system of a down, som jag av någon anledning har börjat lyssna på på vägen till jobbet. Tidigare var det detektivbyrån varje morgon. Det är svårt att veta vilken musik jag orkar med just då, morgonen är lite speciell.

skönt med sol och det. och med helg snart.
puss hej.

onsdag 7 maj 2008

hej


idag har jag målat. det är min kusin på bilden. nu orkar jag inte skriva mer.

måndag 5 maj 2008

positiv negativ



Idag har jag jobbat och börjat på några spraymallar. Jag kanske berättar om helgen sen, det hände mycket (och dessutom har jag många bilder). puss!

torsdag 1 maj 2008

årets första dopp

för några dagar sen var det dags för årets första dopp. Här är lite bilder:


jocke hoppade i först


sen jag också


såhär glad blev jag av att bada

för er som undrar: ja, det var kallt. men inte jättekallt. om ni tänker er det kallaste ni kan, så var det varmare alltså.

för övrigt har jag några nya härliga projekt på gång. Ska jobba lite idag, ni får se bilder sen :)