måndag 28 april 2008

fuldag och soffa

idag har jag köpt (kanske) världens största soffa. den är nästan 240cm :D så nu får alla komma och hälsa på, alla får plats! Den är brun och fin, matchar vally och min vinterjacka. fast nu är det sommar då.

Vissa dagar orkar jag verkligen inte fixa mig innan jag går till jobbet. Jag menar, jag är brevbärare, jag får vara ful på jobbet. Idag var en sådan dag, jag glömde duscha igår (fult hår osv), har sovit dåligt, och ja, jag var inte direkt på mitt snyggaste humör.
Men någon tyckte jag såg absolut mer än bara ok ut! Jag träffade en ganska fräsch kille i min egen ålder, och en kulmage till trots var han ganska söt.
Han frågade om jag ville komma in och ta en kopp kaffe?
eeh.. nej, tack (skulle jag gå in hos en främmande karl eller?)
han började berätta lite om sina positiva sidor, och sen berättade han att han skulle laga mat,
-du vill inte ha lite?
nej, tack.
-Alltså, du kan lita på mig. Jag är jättebra *random skryt* Är du sugen på en pizza?
nej, jag måste jobba nu. (vid det här laget såg jag bara kulmagen och den billiga kostymen)
-Alltså jag lovar, jag är jättebra. Jag är rolig och charmig, du kommer inte ångra dig. När slutar du? kan vi inte ses då?
KANSKE!!! (no way, stupid)
Inte för att han inte försökte (det gjorde han), men jag har fruktansvärt svårt för skrytiga killar.
Men det är sant. Det är ju alltid trevligt att få en (ordentlig) komplimang på sin fuldag.

söndag 27 april 2008


helvete. snart dags att lägga ner. (ser ni texten i horisonten?)

jag såg förut en humla. den var tjock och fin.
jag gillar min balkong. det är fint att dom inte gjort iordning gräsmattan nedanför (den är full av jordhögar och djupa hjulspår) för då kan jag slänga ut fimpar utan dåligt samvete. Jag hällde förut ut lite juice nerför balkongen också. Det är så fint när vätska faller.

jag hatar folk

alltså läs här (det är en blogg som jag hittade idag)

seriöst. jag hatar hon som skriver den bloggen. jag orkar knappt ens berätta vad jag stör mig så mycket på, men som ett exempel, hon tycker att man inte behöver fler kuratorer på skolorna, för hon hade läst att mathilda, 15, hade sagt till aftonbladet att hon ändå mest pratade med sina kompisar när hon mådde dåligt. Och då drar bloggaren slutsatsen att ungdomar är otacksamma, och man behöver inte alls fler kuratorer eller skolsköterskor.
Härligt med folk som har hela sin världsbild från kvällspressen.

Bluäh.

okejdå, hata är ett för starkt ord. föraktar?
men ja, det är ju hennes blogg och hon får ju skriva vad hon vill, osv, osv, jag är så politiskt korrekt. jag hatar henne. jag hatar folk.

lördag 26 april 2008

hop louie



om hur man gör en spraymall

så ut med er och gör världen lite snyggare! chop chop

onsdag 23 april 2008

en sån där dag


idag har det varit en sån där dag då allt känns dåligt. Jag vaknade efter en sorglig dröm och nästan hela dagen har efter det kännts tung. Gick upp och ville inte jobba. Gick till jobbet. Retade mig på hur en där älskar att berätta men inte är alls intresserad av någon annans historia. Åkte hem och gjorde massa saker. Jonas kom och hälsade på, det var trevligt. Nu känns det lite bättre. Tack jonas, du är en fin vän.

måndag 21 april 2008

favorittröjan

jag har för ett tag sen tappat bort min favorittröja. Den är väldigt fin. Svart, v-ringad, långa ärmar (jättelånga), stickad, väldigt mjuk och skön. Jag är lite ledsen för det, den var så bra, min tröja. Ingen som har sett den?

söndag 20 april 2008

conan barbaren

hej
det har varit så soligt och fint
jag har inte så mycket att berätta. en fin helg. after work i fredags med jobbet, fint att träffa dom lite mer än bara just på jobbet. dom är trevliga. Sen råkade jag bli för full. men ändå.
Lördagen hade strålande väder och jag var härligt bakfull. Det gick över när jag kom upp på ramberget för grillning. riktigt fint. Min kära bror hade ordnat allt, och jag och min kusin åt kött som conan barbaren. dvs med händerna. Min syster kom förbi en sväng också, hon har en rolig hund.
sen var det kattfest. två katter som fyllde år och då hade dom fest. jag festade bra, tog det lite lugnare med ölen än kvällen innan, och det var skönt. Jag hade dödskul, fuldansade tillslut, träffade många roliga människor och en bror (inte min dock). Härlig fest.
Söndagen inleddes med brunch. Det var väldigt gott, amerikanska pannkakor och allt. solen sken, någon konstig gubbe skrek mycket så två väktarbilar, tre polisbilar och en polisbuss fick komma och ta hand om honom. Sen hängde jag runt med några, matade änder och duvor och diskuterade sociala spel inom fågelgruppen. vi kom fram till att fåglar är dumma.
min pappa kom hit sen och vi planerade en resa vi ska göra i augusti. Kollade på stora kartor och bokade tåg. Det blir bra.
Nu är jag trött. Ska sova jättegott inatt har jag planerat, och sen är det ny vecka. Nästa vecka ska också bli solig sägs det. jag gillar sol.

torsdag 17 april 2008

varmkorv

jag äter varmkorv. det är gott. men jag har ingen ketchup. det går ganska bra med sweet chili istället. ganska. den har liksom inte samma tröga konsistens som ketchup.

min hund ser ut som en hot dog. "promenadlimpan" kallas hon tydligen också.

måndag 14 april 2008

hisskonst och det



den där låten alltså (run)

Jag gillar att jobba 75% (jag vet, jag har nog sagt det minst tre gånger till alla jag träffat, men jag gillar det verkligen så mycket också). Jag gillar att själv bestämma hur jag vill leva mitt liv. Och att jag gör det.

På jobbet åker jag mycket hiss. Det är tråkigt, och för att liva upp det lite brukar jag rita lite på olika papper som hänger uppe (typ, "cafet på bottenplan ska byggas om, hoppas det inte stör", "vi ska ha fest på lördag, ha överseende", "hissen kommer vara avstängd för reparation" osv). Det roligaste med det är att i de flesta hissar är det någon som svarar. På den lappen om cafeombyggnad ritade jag en kaffekopp. Nästa dag hade någon ritat en kanelbulle. Idag hade någon ritat en tårtbit också. Då ritade jag en gubbe som var jätteglad :) Det är kul att göra saker ihop med folk man inte har någon aning om vilka de är, och på ett sätt är ju det här konst i sin gladaste form. härligt härligt.

lördag 12 april 2008

note to self



kasta inte sten i glashus. seriöst. dom går sönder då.

ps. bilden är på min systers hund. det är hon som tagit bilden och jag har snott den utan att fråga från hennes blogg.
ds.

fredag 11 april 2008

bablofanten

stirrar på klaveret
funderar på att trampa i det
begrundar valet
Vilket e det som vi kallar frihet?

[..]

För bablofanten
att värma upp med mjukstart
En självutnämnd savant
som kräker ut sitt budskap

Blir gott att höra
hur du gör det styggare
Måla på med bluescreen
och gör det snyggare
Ställ upp på rad
och ta dolkar i ryggar
när du ler med hela handen
och gör världen tryggare

... *sprak* "Ett meddelande:
Det här är bablofanten som talar
och jag har nämligen
något mycket viktigt att säga
Slut på meddelandet."

Så kom och klappa takten
till fattig retorik
i slick och vit förpackning
som tacklar sin publik

Men har ni inte vett
att skilja tand från tunga
så vill jag inte veta
hur ni blev så jävla dumma

[..]

utdrag ur "bablofanten" av Lasse Fabel.
Ps. Köp faktum. tidningen alltså. gör det.

torsdag 10 april 2008

VÅREN!!

NU ÄR DET VÅR!!
vi överlevde en vinter till :D

Idag var det väldigt mycket dimma när jag vaknade. Men solen gick upp och dimman lättade (dock inte den i mitt huvud, har varit lite förvirrad hela dagen) och idag var det dags för shortspremiär! Jag frös inte! Jag var tydligen tvåa på kontoret att börja med shorts, och idag var det perfekt. Det är vår! woohooo, nu ska jag nog dricka folköl för att fira :D

onsdag 9 april 2008

vitsippor

vi var på promenad idag.


hittade vitsippor




klättrade i träd


vad mysigt det blir när man plockar in blommor

tisdag 8 april 2008

run 2



jag blev inspirerad av "run" (den låten jag postade igår). det blev en till sån här bild.

insåg för övrigt att jag inte alls är bjuden till festen jag tänkte gå på på lördag. det suger. jag som tänkt ut en skitbra inflyttningspresent och allt. den får jag ge till någon annan. eller till ingen särskild. till alla.

Annars är det mesta riktigt bra nuförtiden.

måndag 7 april 2008

run



don't wake up
I feel strange
when you go

söndag 6 april 2008

laugh now


av banksy

fredag 4 april 2008

hundvakt



Jag är hundvakt ikväll. Det är min systers gulliga hund Kalo som jag passar. Han är liten och vild, och leker väldigt mycket med vally. Hon leker tyvärr inte tillbaka så mycket. Han gillade också nils arthur väldigt mycket, men inte heller han lekte tillbaka (men alltså, nils arthur är gjord av plast, vad kan man förvänta sig?)
Det är skönt med en lugn fredagskväll. Nu ska jag göra lasagne.

torsdag 3 april 2008

dålig dag

dålig dag
började med att vakna jättetrött på fel sida. Jag svor lite och sen gick jag upp. När jag sen kom till jobbet upptäckte jag att jag förlorat mitt passerkort.. Det suger. Jag har jobbat en vecka, och redan tappat bort ett passerkort. dödspinsamt faktiskt.
Sen jobbade jag, och det var segt och ganska tråkigt. Jag sjöng lite opera i trappuppgångarna, för det ekade så fint. Jag sjunger inte alls bra, om ni inte visste det. Men det var lite kul. Nåt ska man ju hitta på. Jag hittade ett hakkors på en hiss, det var också lite roligt. Plus det var vårigt och fint ute. Lite bra var det idag ändå.
Efter jobbet åkte jag hem för att se om passerkortet var där. Det var det inte. Då åkte jag till alla ställen jag var på igår, för att se om det var där. Det var det inte. Då blev jag sur (fast det var jag redan lite förstås), och drack öl istället. Det var trevligt.
Jag hade tänkt gå och hälsa på min syster idag, inte flänga runt på massa ställen och leta efter ett kort som jag tappat bort. Jag hade sett fram emot hela veckan att åka dit. Fuck ass. Men jag får träffa henne lite imorgon i alla fall eftersom jag ska passa hennes lilla hund. dvs jag ska ta det lugnt och inte tappa bort något.