måndag 30 november 2009

adventskort


Nu är första ljuset tänt
Igår var det första advent

tisdag 24 november 2009

leka vuxen

Jag leker vuxen. Jag leker att jag är student och att jag konverserar artigt med mina grannar utanför min egen lägenhet i stan. Jag leker att jag går till jobbet och att jag lagar middag, att jag tar en kaffe med mina vänner och att jag rastar hunden.
När slutade jag göra negerbollar som mellanmål? Och när slutade jag kalla dem det?

onsdag 18 november 2009

liv

Jag kan tänka mig att min blogg är lite tråkig. Jag menar, jag uppdaterar ju så sällan. Så om jag hade någon jag inte kände som läste så finns den nog inte kvar. Dessutom skriver jag ju i princip inget personligt. Förrän nu då.
Jag pluggar och står i, Vally mår bra, jag äter matlådor och fjantar runt. Jag köpte strumpor med fleece på insidan och tights som ser ut som jeans. När min fru är här med sin hund så får vi dammsuga så hon lugnar sig. Hunden alltså. Min fru är ganska lugn av sig självt.
Det som jag oftast dricker är vatten. Efter vatten kommer kaffe, och sedan te. Ibland dricker jag cola light också. Eller vin, men bara ibland då.
Tänk om man kunde slippa äta och sova, så mycket tid man hade haft! Idag fick jag ett vykort från min lillasyster och det stod så mycket gulliga saker på så jag blev alldeles varm inuti. På tal om varm inuti, så TACK alla ni som kom på vernissagen. Jag är fortfarande lite chockad över att så många ville komma.
Imorgon är det torsdag. Jag ska till skolan, jobba och träna. Som vanligt. Och äta matlåda. Och mackor som mellanmål. Och dricka kaffe och hämta vatten i min vattenflaska. Snart är det jul.

En present blir till

Det börjar med en bild. Den här har patrik tagit i somras.

Sen fixar jag lite med den


Sen delar jag upp bilden lite och skriver ut delarna. För att bilden ska bli större har jag delat upp den på två, en överdel och en underdel, som jag sedan tejpar ihop.

Bilderna förs över till overhead-ark, och sedan skär jag ut mönstret.

Provmåla och se vilka ändringar som behöver göras, vilka färger jag ska använda.
Provmåla igen, och igen och igen.





Montera upp på kartong och - Ta-daaa! en farsdagspresent är färdig!

måndag 9 november 2009

vernissage

Min första utställning! Kom Kom!

fredag 6 november 2009

Alperna





I söndags åkte jag och mamma till lila syster B i münchen. Vi passade på att åka till tysklands högsta punkt och jag köpte en kylskåpsmagnet som souvenir.
Tack Bodil och mamma för en bra resa! mmm... sushi.... mmm... efterrätt...

För övrigt fick jag fyra på båda mina tentor *stolt*