onsdag 29 april 2009

Jobba jobb

En strålande dag som denna sitter jag inne på ericsson. Det är ganska trevligt ändå, vi tog nyss glasspaus och nu tar jag bloggpaus. Markus påpekade att det finns postfack här "ska ni inte kolla om ni har fått någon post?". Jag kollade genast och visst hade jag ått post!
På ericsson förekommer det väldigt många förkortningar, och varje gång någon säger "cpg" fnissar jag lite inombords. cp-u:ns brorsa, typ.
Andra hilights är luncherna med jonas och numera markus. Det är trevligt med lunchträffar. Och ni vet såna där skyltar "din mamma jobbar inte här!" som finns uppsatta på diverse lunchrum på diverse företag? Här behövs ingen sån lapp. I princip är ericsson en mamma. I vilket fall behöver man inte diska sin tallrik.
*roar sig själv*

tisdag 28 april 2009

11. Grattiskort



Jag har gjort ett grattiskort till Christina som fyller år idag. Grattis grattis.
Posted by Picasa

onsdag 22 april 2009

10. dikt

Karin och jag har gjort en dikt. Den handlar om en festlig lördag, men den liknar nog mer mina lördagar än hennes. I alla fall.
Varsågoda!

Hon sa: "du bör bjuda till charmig, nykter och trevlig premiärmiddag"
"Jag bör lära er skura!"

förfest
limousine, hej... eller grattis
ivrig entré, present
dyr parfym i afton
jag skall hälsa ett gäng as
chips, kall dip, vin, snittar
(kul?)
min vackra yta, slips, elegant skiva, torr etikett
nosa på sexig gäst, bli kalas
uppvakta fjantig kändis på en upprymd balkong!

meny, present, kräftor, ljus
elegant, dekadent alkohol
drygt, dåsigt tal av poesi
skål! tårta!
drag och musik, tack
maxsång åt gitarr, festivallåt!
du kanske skall berusa dina polare?
de har alltid fest så vänner får sticka in
stila för en glad, smal, smart kalassingel
efter sitt fiasko
full som ett as, helt tänd
kladdar desperat på killar
förtär en röra
vi borde slå vår rap, live!
(snack, dunk
kung och poet
sensation
pinsamt bråk
med dimmig orsak
deppigt tumult
Gud!)
fartchips, ös-öl och cigarett
(ska vi gå ut?
nej, våra fötter är is
iskall is)
jag är väck
hög stämning
invitsmsar
min sociala superkompis gör stan, hög och cool
sjungande snyggon, fantastisk krog!
han vill ha kort lack
tragisk dans bland tryckare
hon stör, barnöt!
jag begär din stjärna (all in!)
folk garvar då jag tar hennes kavaljer
dålig-dricka-orgie
jag vill, du vill
taxi ända hem
exklusiv under, du skall stanna?
ja! hipp debut.
mina händer fumlar mot det privata
men hoppsan, din frisyr är stel som stearin
varm svulstig lurvig
han kom sen
spill, vad party
vilken lördag.

(risig, bakis, skumbad,
den som kan lyssna lever het
vem vare???
alltid bra skvaller)

lördag 18 april 2009

jag bestämde mig för att hata en folkgrupp

Fan vad jag hatar handikappade nudistsamer!
Åka omkring på fjället i en rullstol med medar istället för hjul och peta på renar medan man fryser arslet av sig, vad fan är det för fel på dom?
Våra skattepengar, rakt ner i deras ficka! Dom tar våra jobb och snattar på ica. Vad jag har hört odlar dom vitlök i parketten (vart fan ska dom annars odla den, det är ju askallt där) och jobbar svart. Och trots att de sitter i rullstolar med medar istället för hjul (och ingenting annat än en fånig toppluva på huvudet) så stjäl dom cyklar. Dom kan inte ens ha dom till något, dom kan fan inte cykla! Dom gör det bara för att reta upp oss hederliga samhällsmedborgare.
Det är de handikappade nudistsamerna som la glas i kycklingen, jag svär!
Och vad gör handikappade samiska nudistchalmerister? Inte ett jävla dugg! Det är ett pack, hör ni det? Pack! Åk hem till ert eget land! Jag tänker då verkligen inte äta renkött från er, ni har säkert ollat varenda ren!

tisdag 14 april 2009

9. Söndagsskola

Så var det återigen dags för en extrainsatt söndagsskola! Denna gången en nygjord variant.

Hej alla barn!
Som ni säkert har märkt har det just varit påsk. Men varför firar vi egentligen påsken? Det har med Jesus att göra, och vad som hände, det ska vi ta reda på nu!

Jesus och hans polare hade fest. Dom åt bröd och drack vin.

Jesus tvättade fötterna på sina kompisar. Det är lite konstigt gjort, men han ville visa att han var en sjysst dude.

Sen satt alla vid ett bord och var hemliga. Det var nämligen så att det var några elaka snubbar som ville döda Jesus, så dom gömde sig.
Jesus sa att dom skulle tänka på honom nästa gång dom åt bröd och drack vin. Sen gick den sure jäveln, Judas, iväg och berättade för de elaka vart Jesus var.

Jesus och hans kompisar gick ut i det fina vädret sen. Hans kompisar somnade och sen kom Judas med de elaka pojkarna (som ni ser till vänster i bild, i brunt som alla elakingar brukar ha på sig). Judas hade sagt till dom att han skulle pussa den som var Jesus på kinden, så det gjorde han.

Nästa dag spikade dom elaka pojkarna upp Jesus på ett kors och där fick han hänga hela dagen. Tillslut tröttnade elakingarna på att vänta så dom svärdade honom i magen så han skulle dö ordentligt.

Sen la dom dödsjesus i en grav och sen nästa dag var det vilodag. Så alla vilade, men vissa vilade ledset eftersom deras kompis jesus hade dött.

På söndagen kom dom för att ta hand om hans kropp, men då såg dom att han inte var kvar i sin grav :o

För jesus var på annat håll och drack gainomax hela dagen för att bli stark igen. Det tar på krafterna att dö och uppstå på en helg.

Dagen efter det var det måndag och jesus hälsade på sina kompisar och sin morsa igen.
Och så levde dom lyckliga i alla sina dagar. typ. Det sägs att judas hängde sig och hans inälvor ramlade ut på en åker.
Hejdå alla barn!

måndag 13 april 2009

8. Teckning

Jag gillar överstrykningspenna

Jag har gjort en teckning. På jobbet, när jag hade tråkigt.

Syster yster

Efter det otroligt seriösa, pretentiösa inlägget igår får jag fylla på med lite oseriöst. Så här var det, jag och min syster åkte bil. Vi hade lite tråkigt så vi tog massa kort. Här är några av dem, observera mängden läppglans.











(hon låtsas bara spy)

specifik, exakt, konkret


"Litteraturen och konsten tillåter oss att tala om saker som är djupt viktiga för oss, utan att kräva av oss att vara specifika, exakta, konkreta. "
-Niklas Rådström

söndag 5 april 2009

Påsklovet är äntligen här, jag dricker påskmust.

Det har blivit lite dåligt med bloggandet senaste tiden. Så kan det vara.
Jag åkte till Munchen förra helgen, hälsade på min kära lillasyster som går dansskola där. Jag tittade på när hon dansade, och herregud vad bra hon är. Jag blev inspirerad, så på min egen danslektion tisdagen efter helgen ansträngde jag ! 3maj på pustervik, kom kom!
För övrigt innehöll min munchen-vistelse ett visst mått lederhosen, öl och fest, men framför allt så slappade vi. Det var skönt. Munchen kan jag titta närmare på en annan gång när jag är lite piggare.
Jag kom tillbaka till Göteborg precis i tid för en obligatorisk redovisning. Veckan förflöt i vanlig ordning, tiden gick och så. Jag jobbade som vanligt på onsdagen, förutom det fick jag inte mycket gjort. Kandidatarbetet tar mycket på nerverna, några i gruppen verkar inte tro att jag kan något och/eller att det jag borde göra är väldigt lätt. Det är väldigt störande, och ju mer de tjatar, desto mindre gör jag.
I torsdags åkte jag till stockholm, hälsade på Hedda i SOLNAAAH. I fredags gick jag på nationalmuseum och moderna museet, kände mig väldigt kulturell. Det var väldigt bra och fint och inspirerande, jag var på vippen att köpa fem, sex böcker i museishopen, men det blev ingen alls tillslut.
Vi skulle festa på fredagen, det var planen. Christina, den i kandidatgruppen jag inte får panik på, och jag hade planerat väldigt, den här kvällen skulle vi slå på stort! Jag drack några öl först med Hedda och Per (plus några andra) och åkte sen till Chrisses kompis lägenhet. Plötsligt var jag skitfull, spydde (i toaletten!) och däckade i kompisens säng. Så kan det gå.
Efter Stockholm åkte jag till Sätila, min morbror Tomas fyllde 40 år. Jag hade som plan att presentera mig som "tomas pojkvän", men det var bara en enda som frågade hur jag kände honom. Och hon hörde nog inte ens eftersom min syster snabbt svarade att vi var systerdöttrar, så big fail på mitt skämt.
Idag har vi varit ute och sprungit i skogen, pappa, Bodil och jag. Duktigt, duktigt av oss, men jag bävar inför Göteborgsvarvet. Efteråt stretchade vi, Vally hjälpte mig lite på sitt sätt, och sen låtsades jag vara Vally och hjälpte Bodil på Vallys sätt. Då lade hon frolic i örat på mig.
Nu är det påsklov! och jag vägrar ens tänka på kandidatarbetet. doh, jag gjorde det. doh! igen! doh!
förresten var förra inlägget bara hittepå.