lördag 28 februari 2009

Träning och öl

Ja okej, lite vår är det ju.

Igår var jag på spinning. Jag ser mig själv som hyffsat vältränad, men ojojoj vad jobbigt det var. Det var ett specialpass för #slacker.se, han som kallas Milky var instruktör ("blod ska flyta! barn ska gråta! det är helt ok att svimma").
Nåja, för att inte bli alltför vältränade så gick vi ut och åt hamburgertallrik efteråt. Jag och min fru beställde vanlig hamburgare, dvs "cheese burgare UTAN ost. Alltså en vanlig hamburgare, utan ost. Utan ost!". Gissa om vi fick ost på?
Från början var jag tveksam till att följa med, sen tänkte jag att en öl kunde jag ju ta, sen blev det en till, sen träffade jag massa folk jag känner, mer öl och mer öl och hej och hå.

oh the awesomeness

torsdag 26 februari 2009

extrainsatt bibel

Vi avbryter de ordinarie sändningarna för extrainsatta bibelberättelser från gamla testamentet.


Noas ark.

Noa byggde en båt som var mycket hög och lång. Det var många rum i båten. När han byggde båten så skrattade alla människor. Dom som ville hänga med i båten var Noa och sina 3 söner och 2 av varje sot till djur en hona och en hane. Dom som inte hängde med på båten drunknade.

Saul - David - Salomo.

Saul hade en son som hette jonatan. Jonatan och saul dog i kriget. David blev kung. Han ville bygga ett tempel men gud tyckte att david varit med i för många krig. Salomo byggde ett stot tempel.

David - Goljat.

Goljat var en jättestor jätte. Israeliterna stred mot filisteerna. Goljat var en jätte som tillhörde filisteerna.

Gud hade valt ut David som kung. Samuel strök olja på huvudet på David som skulle bli kung. Samuel hade knackat på hos David men den störste hade kommit ut först. Herren sa: det är inte den som ska vara kng. Sen kom den näst äldsta ut. herren sa: Det är inte den som ska vara kung. Sen kom den näst yngsta ut. Gud sa till samuel: Det är inte den som ska vara kung du har inte sett alla. Sen kom den yngsta ut. Gud sa till Samuel: Det är han som ska bli kung. Samuel smorde olja på david. David kunde spela på en harpa.

onsdag 25 februari 2009

Sjukdomsblogg

ja hejhej. Först av allt vill jag säga grattis till min fru som fyller år idag. Grattis! *vink*

Sen tänkte jag passa på att sjukdomsblogga. Jag träffade en läkare idag, med glasögonen på sned och "det här kommer gå bra". Sedan lossnade en liten bit av min fot på träningen, eller ja, en stor blåsa gick sönder och huden lossnade. fräscht. Jag har skoskav här och där på båda fötterna. Mina knän mår som vanligt lite sisådär, och eftersom jag glömde knäskyddet så gjorde det ännu mer ont. Handleden har börjat knaka och värka och när jag gjorde en spark förut så knäppte det till ordentligt i höften. Jag känner mig som en gammal tant. Det jag framförallt behöver är mer ledvätska. Dricka olja?

lördag 21 februari 2009

torsdag 19 februari 2009

En varg!

när jag halkade av spårvagnen idag såg jag en björn. En stor och tjock, vansinnigt ful björn. Eller kanske var det en ko, eller en hund, vad vet jag? Ful var den i alla fall.

Hur skulle du beskriva mig med tre ord? Vilka är mina bästa respektive sämsta sidor? Vad skulle du kunna tänka dig att be mig om hjälp med?

onsdag 18 februari 2009

sommaren


Alla vi längtar efter sommaren

tisdag 17 februari 2009

Elektricitet

av Isabelle och Elisabet

Den elaka Kammen
Den elaka kammen

Professor 00 och jag, Dr IQ?, rev ett silkespapper till en familj på 10 bitar. Vi tittade i vår stora Kemibok av Finn von Dratt. Längst bak stod det att statiska elektriska kammar kunde röva bort vår familj av silkespapper. Vi fruktade det värsta när kammen flinade mot oss i sitt torra avlopp. Professorn är så klantig så han "råkade" "kasta" kammen långsamt över vår familj. Han trodde den var våt så han torkade av den med en bomullstrasa. Den roffade åt sig alla bitarna och dränkte dem i ett glas vatten. När han nuddade vattnet släppte han dem.

De sura ballongerna

De sura ballongerna i avloppet

De två ärkefienderna röd och orange ballong har ännu en gång bevisat det. Vi laddade dem statistik. Nu ska Professor 00 och jag berätta hur de bevisade att de är ärkefiender. Vi var på promenad i avloppet för att kolla efter fler elaka kammar. Men professorn hittade två hjärnor som hängde i varsin tråd brevid varandra. När jag tittat närmare på dem försökte jag övertyga professorn om att det var två ballonger. Sen kom jag med den förtjusande idén att ha ett partaj under ballongerna. De gjorde ändå ingen nytta. Professor 00 klantade sig och "råkade" rufsa i mitt hår med en ballong. Jag ville inte vara sämre så jag rufsade med den andra ballongen i hans hår. Då blev de (ballongerna) jättearga och stötte bort varandra.

Den söta lampan
Lampa

Professor IQ och jag, Dr 00?, har fått en lampa att lysa. Professor IQ fick en elchock för han satte fingret fel. Först lös lampan bra, men sen åt vår pryo-elev upp lampan. Professor IQ hade naturligtvis inte avisolerat sladdarna dessutom.

Dumma professor
Professorn trillade ner från kristallkronan (notera batteriet)

Jag satt i min skrivbordslåda och sörjde vår pryo-elevs bortgång. Alltså, hon hade slutat prya. Hon hade ätit upp batteriet också. Nu låg hon på sjukhuset. Då började jag undra vad ett batteri innehåller. Jag frågade Professor 00. Han satt och löjlade sig i vår fina kristallkrona. Säkert hade han tagit sönder den lite. Han trodde det innehöll ett mindre batteri. Jag tror det innehåller grön sörja och sladdar och jox. När jag sa det blev han så förvånad över att jag var så smart så han trillade ner. Han trillade rätt på ett batteri!

Hur det såg ut
Naturligtvis fick jag slå upp det för Professorn trodde mig inte. Det innehöll en speciell metall som är för mycket plusladdad. Elektronerna ger sig iväg genom sladden och in i lampan där en tråd blir glödande. Sen far de vidare. När de möter den rätta atomkärnan slutar de fara runt.

Mitt kopplingsschema
Dr IQ?s kopplingsschema

Jag har gjort ett kopplingsschema. I början av denna fantastiska bok har jag en bild på en lampa och på nästa sida ser du ett kopplingsschema av den bilden. Vi fick "hjälp" av de fula rektor Astruxix von flodgren och Trubbel Klimox. Senare kom Knäppi Huvu och störde oss, vi hade nämligen kaffepartaj.

Strömbrytare
Ritning över en strömbrytare

JAG har gjort en strömbrytare. Den är väldigt enkel, men ändå. Vår riktiga strömbrytare åt Professorn upp. Istället för att måla en ful bild gör jag ett kopplingsschema. Men i alla fall, vi skulle ha dopp i kaffet då professorn undrade vad som skulle hända om man lade den i kaffet. Det började knastra och då åt han upp den.

SLUT

(Kritikern Ole Taylor tycker att det var en mycket fantasifull och rolig bok. Men om skämten säger han att han inte håller med på vissa punkter)

hittepå

I söndags var jag och Jonas och skrotade runt på ikea. Jag köpte som vanligt inget särskilt och det kostade som vanligt ca 500kr. Jag blev glad när jag såg två tavlor med motiv av Gustav Klimt. I wants! Jag vill även ha ett litet hus eller åtminstone en större lägenhet.

På baletten idag insåg jag att jag inte alls är graciös. Jag har intalat mig det ett tag nu, att jag är någorlunda gracil. Vi skulle upp på tå och efter en blick i spegeln föll alla mina illusioner. Att det ska vara så svårt...

Annars är det väl inte så mycket... Kallt som satan och Helena har äntligen kommit hem och hon uppskattade visst att jag lämnat choklad i konstiga former i hennes kyl (en elefant som inte alls behövde fyra ben, en krokodil och två och en halv fiol).
Jag funderar på att börja hittepå-blogga.

Jedi Mind Tricks

Efter att frysit knäskålarna ur led i iskall göteborgskväll fick vi äntligen gå in. Vi värmde oss med öl och element. Efter att vi blivit varma och en stund till kom en jättebebis och två negrer in på scen och började rappa. Jag kände mig lite missplacerad bland alla hiphopare, men jag gillade ju musiken så det gick bra ändå.
Die, motherfucker die! Spelningen var grym. Jag träffade mattias (trevligt som alltid) och en fd arbetskamrat som hånglade med en sorts kille.

Imorgon ska jag jobba, snart får ni en spännande historia om elektricitet, rakt i er rss-feed. Snart som i kanske imorgon.

söndag 15 februari 2009

Elisabet Svensson, 4B

Jag heter Elisabet och föddes den 20 jan 1985 i Göteborg.

Min familj består av mig, mamma, pappa, Gustav, Helena och Bodil.

Mina bästa kompisar heter Isabelle och Maria.

På fritiden brukar jag Läsa.

Mina intressen är Simma, läsa och djur (mest katter och hundar).

Sofies värld är den bästa bok jag läst.

Jag är rädd för krig.

När jag blir stor vill jag bli veterinär.

Det knäppaste jag vet är Mac Donalds, rasism och djurtester. och krig.

lördag 14 februari 2009

Bögfest

Alla hjärtans dag

Kärlek till alla! <3

Jag gjorde ett alla hjärtans dag-kort till min fru, men jag var mycket hemlig av mig och skrev inte att det var från mig. Jag förvanskade till och med min handstil på kuertet, allt för att kristina inte skulle lista ut vem det var från. Kortet var jättefint, det var en basketspelare som sa "tjena snygging!" och så ett hjärta på det.
Kristina hade förstått direkt att det var från mig. Typiskt.

Jag åkte till mamma igår, det var trevligt. Vi såg på "the Aviator" och det tog ganska lång tid för oss att lista ut vad filmen egentligen handlade om (men som titeln antyder handlar den om the aviator, flygaren). Mamma imponerade för övrigt med sin nya stereoanläggning som hon installerat i huset.

Ikväll är det tydligen någon sorts bögfest.

onsdag 11 februari 2009

en liten betraktelse om din mamma


Om jag är en tuff, ung kille kanske jag försöker förolämpa dig. Jag kanske drar till med en förolämpning i stil med "jag knullar din mamma!"
Men alltså, ärligt talat, är det verkligen en bra förolämpning? Jag menar, det jag säger är ju att din mamma är så snygg/ungdomlig/het att hon får en unga och fräscha studs som man själv. Och det är ju knappast en förolämpning, det enda som kan göra förolämpningen till en förolämpning är om det i själva verket är så att jag är jätteful eller äcklig och totalt osexig, vilket ger att din morsa knullar med någon ovärd person. Frågan är ju då vem som blir mest förolämpad av det.

måndag 9 februari 2009

En extra helg

Eftersom jag var full/bakfull hela helgen tänkte jag att jag behövde en dag helg till, så jag skolkade från min enda föreläsning (studentliv är bra gött ibland). Istället har jag städat och diskat, gått ut med Vally, målat, gjort ett kort till min lillasyster, varit ute och sprungit och allt möjligt. Jag kan rekommendera att vara ledig och nykter! (att vara full på jobbet rekommenderar jag alltså inte) Skulle gärna vara ledig lite fler dagar, men jag tror bestämt jag måste jobba imorgon.
Jag skulle gärna vilja visa kortet jag gjorde förut, men då blir det ju tråkigt för min syster som ska få det. Det blev ganska konstigt i alla fall.
Idag fick jag ett kort på posten som det stod "papper eller skräp?" på.

Och NU fick jag reda på att en kompis har dött. Hur meningslöst allt plötsligt känns. Vi borde ta hand om varandra bättre. Fan.

Mammut



Jag var på bio ikväll, det var fint. Vi såg mammut och filmen gjorde mig ännu mer rädd för att bli vuxen. Musiken var jättebra, filmen var jättebra. Men sorglig, jag satt i mörkret och grät.

Förresten har jag namnsdag idag. Bert.

söndag 8 februari 2009

Sängen står snett

Denna helgen har jag festat som om jag vore 18 igen. Idag märks det väldigt tydligt att jag inte är det. Jag har tyckt synd om mig själv hela dagen och sängen den stod snett.
I fredags blev det alltså after work med projektgruppen, i lördags hjälpte jag jonas flytta för att sen ta några öl och spela poker. På kvällen var det fest, inga skandaler men jag blev (som vanligt?) skitfull. Och det är det jag sotar för nu. Skolkar från dansen och allting, jag säger då det.

fredag 6 februari 2009

Kristofer Ström


Jag har fått en ny idol. Ni ser ju själva tydligt varför




torsdag 5 februari 2009

och jag är inte bitter

Håll utkik!

Skolan tar alldeles för mycket tid. Idag åkte jag hem halv tio (för att bara sätta mig hemma och fixa en inlämningsuppgift som skulle in ikväll, jag lämnade in sju minuter innan deadline) och igår åkte jag från skolan åtta. Som vanligt när jag har mycket att göra har jag många många ideer. Jag vill måla och bygga och så.

På lunchen idag träffade jag Josefin, en klasskompis från högstadiet, det var utomordentligt trevligt. Vi åt soppa på kårrestaurangen, soppan var sådär men brödet var som vanligt jättegott. Vi skvallrade också om Veddige, Varberg, vem som hade fått barn, vem som var gift och var folk befann sig. Det är konstigt hur många människor man känner (till) egentligen.

Jonas har lovat mig en kraschkurs i reglerteknik, kanske kan jag bidra med något mer till kandidatarbetet än "teambuilding". Fast det är ju viktigt också. Med teambuilding menar jag att vi ska dricka öl ihop. Fast det är inte riktigt sant va, att jag inte tillför något. Jag kan minsann programmera. och det.

Nu ska jag sova gott ända till morgonen då jag ska gå upp alldeles för tidigt för att plugga. Häligt. (och jag är inte bitter)

måndag 2 februari 2009

cryptography

Jag ska göra den tentan till våren.