fredag 28 november 2008

fredagsfajitas

Så var det fredag igen och herregud vad veckan har gått fort. Tiden går rätt fort i allmänhet, nyss var det sommar och nu är det snart jul. Vad hände?
Det är läsvecka fem nu, det vill säga det är snart tentor. Det börjar dra ihop sig, det är nu vi förväntas ha lärt oss saker. Labbarna blir svårare, inlämningsuppgifterna tar längre tid. Om tre veckor är jag i taiwan.
Efter smärre mängder panik i början av veckan har det mesta ordnat sig rätt bra. Det ska bli skönt med helg, jag inleder med julkonsert i vasakyrkan. Kanske får jag lite julkänslor, såna som min syster har skrivit om i flera veckor. Jag har ju knappt fattat att det inte är sommar längre (men jag har i alla fall köpt en hyacint).
Rätt vad det är är det sommar igen. Idag har jag sökt 10 lägenheter.

tisdag 25 november 2008

sämsttrafik

sämsttrafik informerar: vi är sämst.

Vi är även aggresiva.

måndag 24 november 2008

snö



Rent generellt kan jag säga att jag inte gillar vintern. Det är kallt och mörkt, folk stänger in sig i sina små hem, jag fryser och blir trött och ledsen.
Men det finns ett undantag, en sak som jag verkligen gillar. Snöfall. Snö som faller gör mig alldeles mjuk inuti, jag blir sentimental och poetisk. Jag tänker på alla jag tycker om, på allt jag vill göra. .Världen blir så tyst och lugn när det snöar. Inte lika påträngande.

Helgen var fin. Jag tränade capoeira, graderades, tränade mera, pratade med folk och mådde bra. Jag är fortfarande trött i hela kroppen, men längtar efter nästa träning.

Om tre veckor får jag äntligen träffa min syster igen. Om tre veckor och två dagar har jag tenta. Om tre veckor och två dagar åker jag. Om fyra veckor och två dagar är det julafton.

torsdag 20 november 2008

Lista

Jag gillar listor, så här kommer en utan särskilt tema:

- Jag råkade vara engagerad, och som tack för mitt engagemang har jag nu fått fem invites till spotify. Så om någon vill ha spotify så säg till. Jag har redan lovat bort två invites.

- Jag har löneförhandlat för första gången i mitt liv. Lyckades höja utgångsbudet med ca 26%. Bra mig. (Visserligen började dom skamligt lågt, men ändå)

- Alltså, bajsbrunt, vilken färg är det? Bajs kan ju i vissa fall vara senapsgult, ibland grönt (om man får tro småbarnsföräldrar), alla olika nyanser av brunt, det kan vara svart om man tex äter järntabletter, rött om man ätit rödbetor. Så bajsbrunt, det är en myt.

- Jag räknar dagar (27 dagar kvar)

- Igår sålde jag tavlor. Det är coolt.

- Till helgen ska jag graderas, få gult corda i capoeiran. Levla, som Tomas uttryckte det.

- Jag gillar listor

- Jag bor tydligen i en storstad numera.

- Okej det här är sämsta blogginlälgget ever. Det gör inget.

söndag 16 november 2008

Annars jävlar

I fredags var jag med dansgruppen på Rio Rio, det var salsakväll, vi åt buffé och lärde oss dansa salsa. Väldigt lyckat och fantastiskt roligt, ända tills mitt dåliga självförtroende slog mig, så att säga, som en fläskfilé i huvudet. Insåg ganska snabbt varför det minskat till farligt låga nivåer, så jag slängde iväg ett argt sms. Jag var förbannad. Man går inte runt och sabbar folks självförtroende sådär bara.
Hursomhelst så fick jag flera stora portioner bekräftelse på lördagen, så jag tror det ordnar sig ändå. Annars jävlar.

torsdag 13 november 2008

jag skulle gilla att vara sur om jag bara var lite gladare


Ursäkta att jag inte uppdaterat PÅ LÄNGE! (internskämt, har med modebloggarna att göra)

Jag har ändrat design (igen). Vet inte om jag är jättenöjd men ändå.

Idag är jag deppig. Av olika anledningar. Jag är bitter också, tyvärr inte på ett sådär lustigt, ironiskt eller finurligt sätt, jag är just bara bitter. Bitter på lite av varje, men mest på SGS.

Jag jobbade i morse som handledare. Ole berättade historier om hur det var förr i världen, om en som tydligen varit hockeyproffs, om olika bus de gjorde förr. Jag svalde ner riktigt äckligt kaffe med mackor ("har du alltid mackor med dig??" -- "eh... ja...") och läste lite föreläsningsanteckningar från en föreläsning jag somnat på. Jag har ett ganska bra jobb. Igår fick jag förresten ett nytt, grattis till mig. Det där riktiga jobbet ni vet, på ericsson. Jag fick det! *ansträngt leende med alla tänderna*

besserwiser

tisdag 11 november 2008

1 månad, 6 dagar

Jag har väldigt mycket saker. Vid varenda en av mina fem flyttar de senaste två åren har jag gjort mig av med massor av saker, i runda slängar har jag slängt halva mitt liv. Idag letade jag förtvivlat efter mitt vaccinationskort, Hepatit A, är jag vaccinerad mot det? Kortet finns någonstans bland alla tusen saker, jag var till och med i källaren och letade. Där hittade jag kort och brev, massor av kort och brev. Och gamla foton. Min studentmössa. Manus till de pjäser vi satte upp på gymnasiet. Mönster på klänningar och jackor. Teckningar, målningar, skissblock. Sånt som jag inte kan slänga, i källaren fanns det mycket minnen. Men inget vaccinationskort. Det börjar ju dra ihop sig. Intelligens! Seriöst, bli smartare än vad jag är.

Mitt nya liv går bra. Lite för bra, jag har blivit tråkig, och dessutom verkar jag ha fått en släng av autism. Jag går och lägger mig tidigt, pluggar och ligger i fas, jobbar och tjänar pengar, målar och ritar, går ut med vally, spelar piano, äter frukost. När kompisar frågar om fika, film, nintendo, öl säger jag mest nej, nej, nej. Allt måste planeras minst en dag i förväg. När någon spontanföreslår något får jag lite, lite panik, det känns väldigt jobbigt och jag vet inte vad jag ska ta mig till.
Skolan går bra. Jobbet går bra. Allt går bra. Jag är tråkig och jag är rädd att erbjudanden om fika, film, nintendo och öl kommer försvinna.


of course I miss you and miss you bad
But I also felt this way when I was still with you

söndag 9 november 2008

Keep your ambitions as high as you like


Det är löjligt enkelt att vara cool och intressant när man märker att den man pratar med är intresserad av en. Känns nästan som att man luras, jag är ju inte sådär cool.

Idag regnar det och är vanligt pissigt göteborgsväder. Det är skitkallt i min lägenhet, ibland måste jag resa mig upp och dansa omkring för att få upp värmen. Känns lite öststat.

Och så det här med att plugga utomlands, jag ville ju det väldigt gärna. Nu vet jag inte riktigt längre, ett år är så fasligt länge. Ett halvår kanske, i europa nånstans? Strunta i det helt, stanna i trygga, goa Göteborg? Jävlar, beslutsångest.

lördag 8 november 2008

flickr

Jag har skaffat ett konto på flickr, så där kan ni se bilder. Massa bilder.

torsdag 6 november 2008

modebloggar

oh my. nu har jag suttit och läst modebloggar en lång stund. Ni vet som blondinbella ungefär, det finns hur många som helst. Dom är verkligen hemska, jag är glad att jag inte är 17 längre. Jag förfasas över dagens ungdom, stackars dom. Jag säger då det. Eller som min fru uttryckte det på irc:
19:55 <@moln> det är som att dränka sig i en tunna full av bajs

För övrigt fick jag helt oväntat femma på fysiken. Tentan kändes ju bra, när allt kom omkring hade jag visst lärt mig ett och annat. Grattis till mig.

Och för er som blev nyfikna på ungdomsbloggarna: ERIK - grabben med stil, TOBIAS - Grymt Rolig Person, n' en skön lirare, och ja, det är bara att fortsätta, dom kommenterar friskt varandras bloggar. En varning bara, man kan må mycket psykiskt dåligt av för mycket läsande, jag vet av erfarenhet.

tisdag 4 november 2008

uppföljning

så blev det lunchtid då och allt förändrades. Jag lagade mat så brandlarmet gick (två gånger), målade och doppade penseln i tekoppen och ja, jag är som vanligt igen. Fast fortfarande förkyld då (eller pollenallergi).
Tänkte ni kanske ville veta.

morgondepression

Det har varit såhär varje morgon nu. Jag går upp och stirrar tomt framför mig, ser en film och hatar hela världen.
Fan. Jag vill ju göra saker. Morgonen var bästa tiden förut, nu orkar jag knappt leva fram till lunch. Ingenting känns roligt, jag kan inte ta tag i något. Idag är jag dessutom förkyld.
Jag vill inte vara sån här och jag är ju inte sån här egentligen. Negativ och bitter. Helt sjukt negativ och bitter.

måndag 3 november 2008

våld, blod och lite naket

Jag var hos en kompis ikväll och såg på film, eastern promises. Den var bra, våldsamma maffiafilmer kan aldrig gå fel. Det var mycket våld och blod, tatueringar, manliga män och så lite naket. Viggo Mortensen spelar en kraftigt tatuerad rysk gangster (jag är lite svag för kraftigt tatuerade ryska gangsters samt Viggo Mortensen) och i en scen slåss han mot två andra ryska gangsters. Naken. Både Mattias och jag svimmade.

För övrigt:
Imorgon ska jag på arbetsintervju, del två. (önska mig lycka till)
Min fru tog med mig på ölkonvent i fredags. Jag drack ljus lager.
Min syster tog med mig till operan, vi såg och lyssnade på mozarts requiem. Sjukt bra var det.
Ny vecka, nytt liv. Söndagsångest i största allmänhet (och i synnerhet)

kolla bloggen
http://snorkblog.blogspot.com/