måndag 29 september 2008

krossa stoppa klister


hej jag har ingen tid över, så jag bloggar istället. idag har min svärmor (min frus mamma alltså) klippt mig, det blev superbra. Kunde ju inte bli annat, jag klipptes under guds ögon. I församlingshemmet i finska kyrkan alltså.
Sen hade jag föreläsning, sandra sa till mig: "du äter varje gång jag ser dig!". Föreläsaren blev irriterad för att vi inte kunde nånting.
Sen åkte jag hem, gjorde bort mig lite på vägen, och sen dess har jag pluggat. Jag ska vara handledare imorgon, så det är alltså sånt jag har pluggat. Det är ju bra om jag kan sakerna jag ska lära dom små ettorna. Snart ska jag sova men jag dricker kaffe ändå. Det är ju så gott. Nu ska jag läsa lite mer om styrenheten. ha en bra kväll, godmiddag.

"du vet väl att jag gillar dig?"

söndag 28 september 2008

så nära får ingen gå


fin helg och så. tack mamma, karin, sebbz och alla andra.

nästa vecka ska jag jobba tre dagar. plus vara hendledare lite.
ge mig lite liv, tack.
Lite tid

fredag 26 september 2008

mobil

alltså, ni vet den här historian med att jag tappade min mobil i en sjö. Jag har hittat två möjliga ersättare, dom släpps om en vecka:



Den ena är lite dyrare än den andra. Den dyrare är snyggare och har bättre kamera, men den billigare har större internminne och längre taltid. Men ni vet hur ytlig jag är, det blir nog den dyra och snygga :D
(gissa vilken som är vilken)

torsdag 25 september 2008

kasta ett jobb på mig

för alla er som följer mitt jobbletande med stor spänning:
Intervjun i tisdags gick SÅDÄR. Direkt efteråt kändes den rätt ok, men senare på dagen kändes den som skit. Nu har jag förträngt den, så jag säger att den gick SÅDÄR. Som en blandning av "ok" och "skit".

Jag frågade en lärare, R, om han ville vara min referens för det här jobbet. Han är glad och norsk, jag hade honom i dig&dat i ettan. Det var ju ett tag sen, men jag hoppas att han minns mig lite, i alla fall tillräckligt för att kunna säga till academic work "hon är driteduktig" på klingande norska.
I vilket fall. Han frågade mig tillbaka om jag inte ville vara assistent i någon av hans kurser. Det vill jag, speciellt dig&dat:en var rolig. Pysslig och trevlig, koppla grindar till höger och vänster.
Så jag kommer klara mig oavsett om jag får det där riktiga jobbet eller inte, handledare verkar jag kunna vara precis hur mycket jag vill.

För övrigt gick jag på styrelsemöte med dansgruppen i onsdags. Jag sa att jag ville vara med och dom sa ok. Emma och jag bytte plats, så nu är jag kassör! Det ni! Josse nämnde att hon gillar dansgruppen så mycket så att hon I PRINCIP är beredd att prostituera sig för den. jag är benägen att hålla med (Samlag 100kr).

Såna här dagar känner jag att jag klarar vad som helst. Jag kan jobba hur mycket som helst och ändå få femmor i alla ämnen. Jag är lite rädd för att jag tar mig vatten över huvudet, jag vet hurdan jag är. Två veckor glad och pigg och fantastisk, sen plötsligt faceplant i asfalten och jag mår skit och klarar inget, och sen glad igen. Ja vi får se, nu känns allt himla bra i alla fall. <3

måndag 22 september 2008

irristinerad


jag gillar inte att jag blir så lättirriterad när jag är stressad

söndag 21 september 2008

helgen i kronologisk ordning

ja det har varit en bra helg.
I fredags hade vi i dansgruppen kickoff. Det kom jättemånga nya och glädjen var stor. Vi dansade, dom nya var grymma och det hela var mycket lyckat.
På lördagen pluggade jag seriöst flera gånger. SEN tröttnade jag och började baka kakor istället. Tyvärr brände jag kakorna i ugnen, alldeles svarta och oätliga blev dom. Vally tuggade lite i en kant, sen tyckte inte ens hon att det var gott längre.
SEN kom min fru och hälsade på, vi klippte lite i mitt hår, men bestämde sedan att hennes mamma skulle klippa mer en annan gång. Min svärmor är frisör minsann.
SEN gick vi till min sebbz, han hade fest. Jag drack en flaska vin, fuldansade, rökte bara en ciggarett och sånt. Framförallt hånglade jag.
Idag vaknade jag såklart alldeles för tidigt och var bakfull. Jag gick omkring, åt makaroner, sov lite till och så i flera timmar. SEN åkte jag och vally ut till fiskebäck och hälsade på Karin. Vi lagade mat och sen låg jag i Karins soffa och tittade på när hon fixade och donade. Det var fint, skönt med kompisar med soffor man kan ligga i om man känner för det.
SEN var det dags för terminens första dans! Jag var fortfarande lite bakfull, men det gick över. Det kom massa nya som tänkte börja. underbart. Dansgruppen är vår lilla bebis, och det är så kul när det går bra. Jag är inte ens med i styrelsen. Jag gnällde lite om detta för josse, och hon sa att det eventuellt gick att rösta in mig på nåt sätt. Fram tills dess tänker jag gå på alla styrelsemöten och infiltrera dansgruppen bäst jag kan. Jag var ändå med och startade den.
Kvällen avslutades med tv hos sebbz och hans två inneboende. Fint. Nu ska jag sova, imorgon är det måndag (det brukar vara så när det är söndag). godnatt.

fredag 19 september 2008

could be


it could be me, but it's actually Paul Paper

för er som faktiskt klickade på länken:
nej, jag finns inte med bland konstnärerna. jag är bara vara som dom.

torsdag 18 september 2008

jobbupdatering

Trots den långa presentationen som skulle vara kort ringde dom idag från Academic Work, och på tisdag ska jag på intervju för det riktiga jobbet. Det är alltså riktigt som i att det faktiskt har något med min utbildning att göra, jag ska jobba som testare (förhoppningsvis). Jag ska kunna C (det kan jag) och nätverk (det kan jag inte, men jag är ganska bra på att googla).
Yay! Jag har just dansat omkring och hoppat i min nya säng till michael jackson. Sängen var svinbra att hoppa i! Hoppas det går bra på tisdag, vore ju svinbra med riktigt jobb :D

veckans tre höjdare

Jag gillar listor. Här kommer en lista på veckans största händelser:

3. Jag tog tag i min ekonomi som inte vill vara vän med mig. Ringde till posten och sa: "hej får jag jobba?" och det fick jag. Sen mailade jag en lärare på skolan och skrev: "hej får jag jobba som handledare?" och det fick jag. Så det finns hopp. Dessutom sökte jag alldeles nyss ett "riktigt" jobb (som testare nånting nånting). Synd att jag fick en släng av dyslexi, "max 500 tecken med blanksteg" råkade bli "max 500 ord nånting nånting". Så jag skrev en motivering till varför jag skulle ha jobbet och försökte få ihop något som i alla fall liknade 500 ord. Lite tur är det att jag inte är så bra på att ordbajsa, 211 ord blev det (efter visst krystande). Men eh ehhh eeeh, ja det varsisådär 1200 tecken. hoppsan.

2. Jag har köpt en ny säng! Jag hade en gång en 120-säng, men efter vissa bostadsbekymmer bytte jag bort den mot pappas 90-säng. Nu har jag plats igen, men pappa ville lämna ifrån sig sin 120-säng. Jag fick en ny av honom, pappa betalar. (Ja, jag är en brat. Se nästa punkt)

1. Taiwan är ett land långt borta. I det landet bor min kompis Jonas och några fler, tex hans flickvän som jag inte har träffat. Än! Jag ska dit över jul och nyår och ett tag till. I tisdags köpte jag flygbiljetter, jag åker den 17:e december och kommer hem den 15:e januari. Herregud, jag ska till Taiwan!! :D:D:D
(och ja det där med brat, jag har pengar på banken som jag har ärvt. fonder is the shit)

måndag 15 september 2008

dissad

jag var ju jätteglad förut
jag hade dragit med mig syster h, sandra och lola på hårmodelluttagning! Frisören kom och klämde på mitt hår, men hon suckade och sa att "det är ju extremt färgat". Sandra blev uttagen först av alla till nån skitstor visning, helena och lola blev uttagna sist av alla, den andra frisören blev alldeles frälst när hon till slut fick se deras hår. Hallå! Det var ju jag som dragit dit dom! Vad är tanken att man ska göra när man har skitful naturlig hårfärg? Och jag blev inte alls besviken över att inte bli uttagen. Bara jättemycket.
Efter det skulle jag till Sejdeln på frågesport, men nej då. Tydligen hade hon jag skulle gå med rest till stockholm och glömt nämna det för mig. Hej day of rejection. helvetes jävla skit, nu ska jag sura hela kvällen. Jag bloggar till och med om det.

söndag 14 september 2008

IHOP

ja, nu var det ju ett tag sen jag bloggade. jag tänkte skriva ett lagom personligt, intressant och kanske lite roligt inlägg. genomtänkt och spännande. men jag gör det en annan dag.
några saker har varit i mitt huvud senaste veckan. Jag illustrerar med mer eller mindre passande bilder:


hela veckan har varit en konstant dålig hårdag. jag är i stort behov av en ny, bra frisyr. Ska se om jag kan vara hårmodell imorgon, det vore fint. gratis och så.


Jag har pluggat mycket och duktigt. Men jag har glömt allt jag kunde, så ganska ofta sitter jag med en uppgift och tänker: "jag VET ju hur det här ska lösas!" men jag kan för mitt liv inte komma på hur. Uuuh frustrerande..


Alla jag har träffat senaste veckan har jag klagat för, jag vet inte alls hur min ekonomi ska gå ihop. Efter en snabb överslagsräkning har jag ca 1000kr kvar varje månad, som ska räcka till träning, öl, kurslitteratur och fika och allt annat jag vill ha. Kläder skor, nytt hår, etc etc. Jag behöver ett extrajobb. I needs it.


Men ja. veckans största händelse är väl att jag numera har en pojkvän. Det tog ett tag, jag har ju varit intresserad av honom sen urminnes tider ungefär (innan sommaren i alla fall). Och nu är vi faktiskt ihop. Per frågade i veckan om vi var ihop, jag sa nej och sebbz sa ja. Men nu har jag alltså vant mig vid tanken, och nu säger jag med ja om någon frågar.

tisdag 9 september 2008

hösten


hösten kom och utan förvarning slog den mig hårt i huvudet. jävla stil.

jag gillar egentligen hösten. det är mysigt, gå promenader, sitta inne och dricka te, levande ljus, mysbelysning, folk är hemma, saker börjar igen, jag är motiverad i skolan, på träningen, luften är frisk och snart blir naturen sådär lysande röd och gul.
Jag tycker om hösten

jag blir bara väldigt
väldigt

nedstämd

torsdag 4 september 2008

hej cp


idag har jag pluggat hårt. Började åtta med fysikföreläsning, somnade inte. Satte mig i linsen för att plugga, somnade. Åkte hem, lagade mat, somnade. Drack kaffe, pluggade, pluggade, pluggade. Herregud.

Ikväll ska jag trena trena tills jag får hjärtattack, sen ska jag på pubrunda och dricka en öl. En. I onsdags började nämligen mitt nya liv, nu ska det bli ordning på saker. Äta frukost och inte dricka sån där alkohol mitt i veckan (som det så lätt blir när man är student och "planerar" sin tid själv).

Jag fick en ny filmide förresten. Jag skriver upp den på listan över konstiga ideer jag har, nu är det bara att göra något också. Jag skulle behöva vara ledig, ensam och pigg i kanske en vecka eller två. Då jävlar vad konst det skulle bli.

tisdag 2 september 2008

skolstart

efter önskemål kommer här nu ett inlägg om skolstarten.
Jag började igår igen efter studieuppehållet med en lunchdate med min fru. Det var härligt, mycket folk på skolan så vi satt på trappan till kårhuset och åt vegbuffel i solen. Bättre start på året kan jag inte tänka mig.
Efter det var det då dags för min första föreläsning, nämligen fysik. Jag blev lite chockad när jag kom in i föreläsningssalen, jag hade glömt hur mycket nörd det ens var möjligt att vara. Väldigt mycket. Jag gillar ju nördar i vanliga fall, men de här spelar i en helt annan liga än någon jag känner. I vilket fall. Föreläsningen gick bra, jag blev sömnig, kom försent till andra halvan, träffade Sandra, drack kaffe i pausen. Vi började med mekanik, och det känns som att kursen kommer att gå ganska bra ändå.

Idag har jag varit ledig och jag har mest gått omkring och varit lite emo. Jag har haft en inneboende under en månad nu, min kära barndomsvän Jonas, och idag var månaden slut. Jag följde honom till flygbussen, och nu ser jag honom inte igen förrän om jättelänge. Han kommer inte tillbaka förrän om ett år, men jag kanske kommer till honom över jul. Jag tror det. Jag vill det.

måndag 1 september 2008

myggbett

igår var jag på poetry slam (det var uppvärmning inför hösten, men ändå). det var väldigt trevligt, jag var skeptisk innan, men när jag väl var där så njöt jag i fulla drag. dikterna var bara bra, inte alls sådär pretto som jag befarat.

För övrigt är jag lite knäpp, det beror på att min hjärna har ersatts med ett myggbett. Jag är kär.

En rad i en dikt igår gick ungefär såhär:
"jag undrar, vad hände med radikalfeministen? jag tror hon löper"