måndag 31 mars 2008

havet

Nu vill jag dela ett fint minne med er. Det är ett minne från nyss, närmare bestämt från ikväll.
Jag träffade ikväll en vän som jag tycker mycket om. När jag kom till henne var det alldeles soligt, till skillnad från när jag jobbade förut då det regnade mest hela tiden.
Så vi gick ut. Hon bor nära havet så vi gick dit och tittade på det. Havet var fantastiskt vackert just ikväll (det är det nästan jämt, men extra idag). Det var synd att jag inte hade med kameran, många fina bilder kunde det blivit. Fantastiskt vackert var det. Jag är fortfarande alldeles glad av att ha sett det så fint.
Solen sken och det var ganska varmt, så vi funderade på om det inte var dags för årets första dopp. Sen gick vi och kände på vattnet, och så bestämde vi oss för att det inte alls var dags, fastän allt var så fint.

godnatt, nu ska jag sova och sen jobba. sen kolla på en lägenhet på eriksberg. det ni!

lördag 29 mars 2008

inte som andra

"du är inte som andra tjejer"

är det en komplimang? Jag har fått höra det flera gånger det senaste, att jag inte är som andra tjejer. Jag är osäker på om killen som sa det menar det som positivt (jag tror det, eftersom jag bara fått höra det på krogen i nån sorts raggningssituation). Men jag har svårt för just den komplimangen.

Jag blir så nyfiken på vad han menar. Ser jag annorlunda ut? Beter jag mig på något konstigt sätt? Verkar jag vara knäpp? Är jag ingen riktig tjej? Jag undrar just om det är en vanlig komplimang att få, eller om det verkligen är så att jag är annorlunda.

Jag är visst som alla andra! Så det så.

Men åh, vad nyfiken jag är på hurdan bild dessa gossar har av tjejer och hur den bilden inte stämmer på mig. Nästa gång svarar jag "exakt vad menar du?". Kanske.

fredag 28 mars 2008

fredagssumma


så har en vecka gått och det var värst vad den gick snabbt. jag börjar ju bli gammal.



tentan i tisdags gick onödigt bra. det var tur, för jag firade redan i måndags att den hade gått så bra. eftermiddagstenta är bra ibland, tex om man råkar vara ute och slarva kvällen innan ;) Jag var ju tvungen att fira tentan i förväg eftersom jag skulle börja jobba på onsdag.
Nytt jobb. Eller ja, samma gamla vanliga brevbärarjobb, men på ett nytt ställe. Nu jobbar jag vid järntorget ungefär, har annars bara jobbat i johanneberg och örgryte. Det är fint att jobba. Dom andra på jobbet verkar trevliga. Jag jobbar 75%, dvs slutar runt 14 varje dag. Fast det är framförallt morgonen jag är glad för, börjar inte förrän 8. Det är sjukt stor skillnad från att börja halv sju, jag lovar.
Så är det helg då. Ska bli skönt. Lite fest och så, men först ska jag gosa med min hund. Jag har tex redan satt på mysmusiken. Så ni får ha det fint, ni med. kärlek!

måndag 24 mars 2008

cover



ibland är det svårt, ibland är det lätt
nu ska jag i alla fall till skolan och plugga, tenta imorgon.

söndag 23 mars 2008

dekoration






några som har flyttat in på min toalett. dom säger inte så mycket, men verkar ganska snälla.

Lady sings the blues



Såhär i påsktider lyssnar jag på Billie Holiday. Jag tänker att sitter i en röd soffa på en rökig bluesklubb i New York på 30-talet och dricker paraplydrinkar. Jag tänker mig som kvinnlig och vacker, en kurvig svart kvinna i en gul klänning.
Synd att jag inte kan bli en kurvig svart kvinna (jag vet, jag vet, jag romantiserar bilden. sådär värst kul var det nog inte att vara både svart och kvinna på det härliga 30-talet).

Gul klänning kan jag ju ha i alla fall. Får ta och skaffa en.

glad påsk på er!

torsdag 20 mars 2008

ont i magen



jag har nästan aldrig sett idol, för jag får så ont i magen under uttagningarna. Jag klarar inte av att se folk förnedra sig, se folks drömmar äkta krossade på en minut. Inför hela Sverige.

Nu har jag ont i magen igen. Av en helt annan anledning. Jag ska betala 1100kr mer i hyra tycker sgs. För att jag har fått större balkong och bättre fläkt. typ. lite till också. men ändå. helvetes jävla skit 4-ever and ever. hur tänker dom när en med inkomst på typ 7500 ska betala en hyra på 3900? plus el och internet då. faaaaan. Jag hade aldrig ens sökt denna om jag vetat! Nu måste jag flytta igen. halleluja. för det är så lätt att hitta lägenheter som man kan ha råd med. Dessutom börjar jag tröttna på att flytta (fem gånger på lite mer än ett år). KUKEN! ååååhh.. jag som var så glad.

ont i magen.

onsdag 19 mars 2008

fånga ljuset innan frukost


nu ska jag till skolan och plugga

måndag 17 mars 2008

i brist på bättre sysselsättning


nu har min pluggvecka börjat då. Inget jobb, men tenta om en vecka, så jag borde plugga statistik otroligt intensivt just nu. Borde.
Lägenheten är städad, vally får långa promenader, jag träffar vänner och har massa inspiration. Det är så det brukar vara när man har något tråkigt man borde göra..
Jag har flera jättebra ideer som jag gärna vill göra nu. Nu när jag borde plugga. Men egentligen, hur svårt är det? jag vet vad som är viktigast. Tentan kommer gå igen, och igen om jag missar, och igen om jag missar den gången med. 4-ever and ever. Mina ideer kanske jag aldrig får inspiration till igen.
Vi får se hur det blir. Jag försöker skärpa mig, det är synd att statistik är så himla tråkigt, det vore gött att ha gjort den där kursen.

Igår var det vår, idag är det vinter. Vi hade superpicknick och satt i slottsskogen och drack folköl och göttade oss. Idag blåser jag bort med en istapp från näsan.

Jag har varit i stan och handlat:
- en rulle papper
- pärlor plus pärlplatta
- en dinosaurie av plast
- knivar
- nåt mer som jag har glömt

nu jävlar ska jag vara kreativ.

söndag 16 mars 2008

dans ma rue



Jag har rotat igenom allt jag äger. Det blir så när man flyttar. Jag hittade den här bilden som jag gjorde förra våren. jag tycker den var ganska fin.
När jag satt på en föreläsning då förra våren så sken solen ute. En buske kastade snygga skuggor på rullgardinen som var för fönstret. Det är den skuggan jag blev inspirerad av här.

Helgen har varit sjukt bra, jag har träffat så många trevliga personer. Idag skiner solen och vi planerar en söndagsfika. Kan det bli bättre? puss på er

lördag 15 mars 2008

finkultur en lördag

hörrni, tack för alla svar jag fick efter förra inlägget. KÄRLEK till er! <3<3<3<3
jag tycker om er massa. så det så.

idag har jag varit bakis. Det var en kul kväll igår med ett mystiskt slut.

idag har jag också varit finkulturell och gått på massa vernissager. Och några utställningar som inte hade vernissage just idag också. Det var trevligt, och vi avslutade med att sitta på cafe och analysera ett par som satt vid bordet brevid.
Vissa gallerier var mer finkulturella än andra. Jag drack varken juice eller vin, fastän det var vernissage. Jag åt dock några nötter och lite godis. Jag gillar att gå på utställningar, det är härligt att bli inspirerad! Nu ska jag göra så mycket konst så ni förstår inte. Så inspirerad blev jag!

hejdå

torsdag 13 mars 2008

ensamhet



det är lite ensamt.
när jag jobbar måste jag kliva upp tidigt. vilket betyder att jag måste gå och lägga mig tidigt. jag går och lägger mig innan de flesta av mina kompisar ens anser att det är kväll, och jag kliver upp tidigare än dom kan föreställa sig. jag har en helt annan dygnsrytm.
Att jobba heltid tar dessutom massa energi. Jag är trött när jag kommer hem, och då är det jobbigare att hitta på saker. Jag saknar lite att ha en pojkvän, då har man någon att default-hänga med. En sorts familj som man kan möta hemma. Som man inte måste åka iväg för att träffa.

Jag kanske bara är trött och less. Men just nu undrar jag, vad gör jag här?

Jag tycker det är väldigt jobbigt när folk säger "vi kan väl höras av! vi kan väl ses nån gång? vi kan väl skriva till varandra?" och sen blir det inget. Det blir bara något som sades, dom ringer aldrig, jag ringer aldrig, vi ses inte, vi skriver inte. Varför säger man något man inte menar?
Visst, alla är kanske lite så. Man vill gärna, men det blir bara inte av. Men ändå. Det är jobbigt att inse att man inte betyder så mycket för den personen, när allt kom omkring var det bara ord.

Över huvud taget tycker jag det är väldigt jobbigt när folk lovar saker de sen inte håller. Eller om man kommer överens om något, och sen den andra plötsligt ändrar sig. Kan inte folk bara sluta säga saker de inte menar? eller mena det de säger? hur jävla svårt kan det vara? (vissa verkar inte ens se att det kan vara ett problem med att man inte håller vad man lovat)

okej, nu ska jag sluta gnälla. behövde få ur mig det.
och du, hör gärna av dig. jag blir glad om du gör det. på riktigt.

måndag 10 mars 2008

boende

vad det känns bra att bo i göteborg igen. jag tycker fortfarande det är festligt att dra i snöret på spårvagnen.

torsdag 6 mars 2008

konst är konst

kort historielektion: Ända från renässansen fram tills modernismen (som startade i slutet av 1800-talet) handlade konst om avbildning. Det var porträtt av kungar och adel, perspektiv och vetenskap. När modernismen kom började konst mer och mer handla om människan, om konstnären och om betraktaren.
Inget konungaporträtt har berört mig som Edvard Muncks "pubertet" har gjort, ingen bild av någon biblisk historia har någonsin fått mig att tänka som vilken som helst av Dalis målningar har fått mig att tänka.
Det är inte hur likt det är som är det viktigaste. Vill man ha fotorealism - ta ett foto! Sen kameran kom är måleriets uppgift inte längre att avbilda och illustrera hur det går till, hur det ser ut. Ta ett foto, om det är det du vill ha, det blir garanterat likt, och är billigare och mindre tidskrävande än en målning.
På ett sätt är folks inställning lik den till IT. När jag gick på chalmers och folk fick reda på vad jag gick för program sa de ofta "jaha, du går it, då kan du göra hemsidor?". Visst kan jag göra en hemsida, men det är inte det som it handlar om. Visst kan jag rita av saker så det blir likt, men det är inte det som är konst.

Igår gick jag igenom allt jag har gjort på skolan. Det som jag är mest nöjd med är mitt seriösa självporträtt. Inte för att det blev så himla likt mig. Inte för att proportionerna eller färgerna blev speciellt realistiska, utan för att tavlan uttrycker nästan precis det som jag kände då. Jag tittade på mig själv och frågar "vad håller du på med?", jag tittade på min dåvarande pojkvän och frågar "vem tror du att du är egentligen?", jag tittar på mina närmaste och frågar "varför når ni inte fram?", jag tittar på er och säger "ni har ingen aning om vem jag är." För att ögonen och den spända munnen ger uttryck åt min känsla. Därför är det min bästa bild härifrån.
(och jag vill inte att nån ska ta illa upp nu, men det var så jag kände då)

Konst är konst. Illustration är något annat. Och visst, det finns ingen klar linje mellan dem, men ändå, grejen är inte att det ska bli likt. Jag har något på hjärtat.

tisdag 4 mars 2008

modell

tänkte att ni kanske ville se lite från förra veckans modellmåleri. målat av en modell alltså. hej och hå




måndag 3 mars 2008

biblioteket

idag orkar jag inte dela med mig något av mitt liv
så ni får istället se en film:

söndag 2 mars 2008

helg



helgen har varit väldigt intressant...
Började i fredags, skulle ta det lugnt. Förfestade med några från klassen och några till, och det var väldigt trevligt. Sedan gick vi ut, och hur det nu kom sig hamnade jag tillslut på en efterfest hos en hjobo med alla hans kompisar. Jag hade skitkul, och jag tänkte flera gånger att det var synd att jag inte träffat dem tidigare (har varit så trött på att inte känna någon i Hjo). Det kändes som ett gött gäng, även om jag kände mig lite annorlunda. En tjej presenterade sig som "karin, men dom brukar kalla mig för Hjos Paris Hilton". hihi. synd för henne att jag inte alls tycker att Paris Hilton är särskilt häftig. Framåt natten började några diskutera politik, och jag var inte alls sugen på att diskutera (speciellt inte när jag snabbt förstod att jag var i ett hus fullt av smygrasister). När de sen började skämta blev jag så sur så jag gick hem. Måste de besanna mina fördomar om att småstadsmänniskor saknar respekt och öppenhet?
Lördagen var ett helvete. Jag hade tagit det lugnt på fredagen, men nå skit måste jag fått i mig, för så bakis som jag var då har jag nästan aldrig varit. Jag tyckte väldigt väldigt synd om mig själv nästan hela dagen.
Sedan kom några vänner från Göteborg och det lättade mitt sinne betydligt. Dessutom började baksmällan gå över då framåt sex-tiden. Vi åt mat och så, och sen började festen. Jag hade askul, och enligt mig var festen väldigt lyckad :) Vi gick ut, dansade ett tag, sen gick vi hem igen och hade efterfest. Fem personer sov över, jag vet inte riktigt hur vi fick plats.
Idag har vi gjort kladdkaka och gått lite promenad. Det var härligt. Jag är ens inte bakfull (fastän jag drack betydligt mer igår än i fredags). Härligt. nu ska jag se på film.
tack alla för ni har gjort min helg!

lördag 1 mars 2008

what goes around comes around



Jag har fördomar om dom som bor här i Hjo, eller småstäder öht. Massa fördomar. Det är tråkigt när folk lever upp till dem.