onsdag 30 januari 2008

bra

vad saker kan ordna sig! För er som inte vet så har jag bestämt mig för att hoppa av skolan, mitt i sista terminen. Och oj, vad bra det känns.

jag oroade mig, vart ska jag bo? vad ska hända? hur kommer det gå att fixa alt?
men det gick bra. tokigt bra.

den största oron var boendet. Jag hittade _inga_ lägenheter som passade. inga. nada. Jag funderade på bostadsrätt, men det var dyrare än jag trodde. Dessutom kunde jag inte få lån. Jag ringde bostadsakuten, och enda andrahandslägenheten han hade var en etta i majorna med kokvrå, totalt 17 kvadrat. Lite för litet. Jag hittade två på internet, men de hade båda inflyttningsdatum första februari. Det blir lite väl länge med dubbel hyra. Sen fanns det ju studentlägenheter. Men jag vill inte plugga, inte förrän i höst. I värsta fall kunde jag väl plugga nu, resten av terminen, ta lån och allt (men det vill jag inte! jag vill jobba)
Sen började det lösa sig. Jag ringde sgs, och hon där sa att de kontrollerade resultaten bara på våren, och då kollar de höstens resultat. Och iom att jag flyttar in i mitten av terminen så hade de inga fasta regler. Alltså, jag kan bo i en studentlägenhet utan att plugga (men jag tänker nog ta matstaten ändå, den har jag efter mig).
Jag hittade två lägenheter med okej hyra, och jag har nästan bestämt mig för en i högsbo, ska bara titta på den innan jag säger ja. Om den känns bra, så har jag goda skäl att tro att jag får den.

En sak som jag tyckte var lite tråkig med att hoppa av, var att jag missade slututställningen. Men idag så sa min lärare att jag fick vara med ändå, jag har ju gått här så länge. Yay! så kom hit till hjo och titta i pingst!

Jag sa upp mitt gymkort idag, två månaders uppsägningstid. perfekt jue! jag flyttar i mars (och jag kan få lägenheten när jag vill, men senast 1 april) wiee!

Jag vet inte riktigt hur det ser ut med jobb och så dock. Men jag ringde min chef för någon vecka sedan och sa att jag kunde jobba vecka sju (sportlov). Några dagar senare ringde en annan chef och sa att jag fick jobba alla dagar om jag ville. Det är ju alltid ett bra tecken att jag får jobba, när jag vill :) Jag har inte pratat med någon på posten om det än, men förhoppningsvis behöver de verkligen en vikarie i vår/sommar.
I höstas jobbade jag i tre dagar, men jag har inte fått lön än! Så jag ringde och fixade, den lönen är på väg, vilket ju passar väldigt, väldigt bra.

jag ringde hjo energi, för att skriva över abbonemangen på elin istället. lätt som en plätt, tack och hej.

En annan bra sak är att så fort folk i skolan är jobbiga så ler jag för mig själv och tänker "jag slutar ändå här snart". När folk skriker, stör, kommer mitt i lektionen, låtsas inte förstå, blir sura för ingenting, beter sig som småbarn... "jag slutar snart". Som ett mantra. Spring ni runt och kittla varandra, jag slutar snart och slipper er.
Dessutom så jobbar jag väldigt bra. Har massa ideer och gör massa saker varje dag. Jag har saker jag vill hinna göra innan jag slutar, och eftersom jag vet att det är snart måste jag jobba på lite. Och lite lagom stress sådär gör mig fokuserad och kreativ. Härligt.

De i skolan som jag bryr mig om har sagt att det är tråkigt att jag slutar. Det är en bra egoboost. Klart att jag kommer sakna dom med, men att höra någon säga det till mig gör mig lycklig in i själen. En lärare sa att det var riktigt synd att jag slutar, för jag har utvecklats så mycket. Det har jag, och det är också en sån sak som är väldigt rolig att höra :) Beröm är ju väldigt trevligt :)

Jag kommer inte ihåg riktigt vad det mer var som sådär bara ordnade sig, men idag och igår har det känts som att allt bara går min väg. Jag tror nästan att det är guds vilja att jag ska tillbaka till göteborg igen, och han hjälper mig litegrand. det är i alla fall skönt när saker går bra :) Det är härligt att ha tagit ett beslut som känns så bra.

måndag 28 januari 2008

kroki


idag hade vi kroki. första gången någonsin för mig, och oj så kul det var! Så jag har tittat på en naken tjej hela dagen :) synd att min kamera är sönder, annars hade ni kunnat få se vad jag har gjort, jag fick beröm av läraren och allt. men någon naken brud kan jag nog leta fram till er... oj det blev en man. första träffen på google images om man söker på naked :)
annars så är det väl inte så mycket... letar lägenhet. det finns inte så många... jaja, fler imorgon kanske.

söndag 27 januari 2008

sovlen


idag var jag ute i naturen med mamma och sprang, och det var alldeles soligt.

torsdag 24 januari 2008

trance


jag lyssnar på internetradio. Det är väldigt soft elektronisk musik som strömmar ur högtalarna, och får mig att längta till sommaren (många saker som får mig att längta dit). Jag längtar efter trance-festival! Hög musik dygnet runt, dansa hela natten, rensa hela hjärnan från allt som liknar tankar, dricka chai, softa. Gå omkring och titta på roliga hippies, vara roliga hippies. ojoj, det var tider det. *längta till nästa festival*

idag har jag...

idag har jag vaknat av mig själv (sovit i 12h)
idag har jag skickat in min kamera för reparation
idag har jag vart i skolan och gjort massa saker (ni kan få se sen när kameran är tillbaka)
idag har jag beställt stora ramar för att göra stora tavlor
idag har jag köpt en stavmixer
idag har jag gjort mixad soppa
idag har jag tränat (det blir lite mer ordning på min hjärna då...)
idag har jag varit ensam hemma (skööönt, vill ha egen lägenhet)
idag har jag fått reda på att det är omöjligt att få ta lån för att köpa en egen lägenhet

annars är det väl inte så mycket...

onsdag 23 januari 2008

tisdag 22 januari 2008

tråkigt



jag har så tråkigt så det är inte klokt
jag ska nog gå och lägga mig snart. i brist på bättre sysselsättning. tänkte gå ut en sväng, men kom på att det är dödsisakallt ute. inte kul alls. jag har ens både färg och papper, men jag orkar inte vara kreativ. det är jag ju i skolan så det räcker. kanske. jag orkar i alla fall inte med min hjärna just nu heller.
så ja. det här blogginlägget är bara ett resultat av oändlig tråkighet. i brist på bättre sysselsättning bloggar jag. om hur sepetråkigt jag har. kul.
nej nu får jag rycka upp mig. äta en macka och sen borsta tänderna. kanske kan jag sova redan, klockan är ändå över nio. så det blir en ny jävla dag nån gång. kuken.

måndag 21 januari 2008

kapten röd


hej igen. nu blir det mer bloggande för jag är i hjo och längtar bara bort. inte så mycket att göra här.
youtubeklippet är ju bara musiken, men ändå. det är alltså kapten röd, han jag träffade på väg hem från krogen i lördags. Jag såg honom på öland roots och på göteborgskalaset i somras.
minns ni att det var soligt en vecka i början av sommaren? jag jobbade då, körde runt i min lilla postbil och lyssnade på kapten röd på hög volym :) det är alltså därför jag tänkte på sommaren när jag träffade honom :) (åååh, sommar... längta längta)

idag var första skoldagen. vi har temavecka, ska ha grafik hela veckan. det blir nog bra :) snart är det helg igen.. snaaart. snart är det sommar :)

söndag 20 januari 2008

äntligen hemma

nu är jag tillbaka i hjo. äntligen hemma även om hjo som stad inte känns alls bättre än förut. men ändå, äntligen hemma. mitt hemma. min lägenhet, mitt rum, ikväll ska jag sova i min egen säng, jag sitter vid min dator och lyssnar på min musik. det är nåt särskilt med att vara hemma.

Vi slutade blogga ganska abrupt. Det var så att det blev bra väder. Tholen kom och lyckan var stor. vi satt ganska mycket i en park med massa hippies och mös i solen och vi festade ganska mycket. Jag är väldigt glad att vi fick träffa tholen lite grand iaf, även om det inte blev alls så mycket som vi hade hoppats. (tråkigt att kask inte kom dit alls :/ )

Vi åkte hem. flygresan var lång och tråkig, dålig luft, dålig mat, dålig sömn. jag somnade med benen i kors och fick ett märke på benet efter sömmen på jeansen. det är fortfarande rött :>

jag kom till göteborg på kvällen i onsdags. åkte till min syster, där jag tänkte bo litegranna, sov på hennes soffa. Det var så trevligt att träffa henne, att träffa min älskade lilla pluttVally och hennes nya dödsgulliga valp. Sen gick dagarna, jag träffade lite kompisar och försökte inte vara jetlaggad. det gick ganska bra, jag är ändå bra på att sova.

Jag träffade nicklas igen, första gången sen vi gjorde slut. Det var som att peta upp en sårskorpa, väldigt härligt och samtidigt väldigt smärtsamt. Såret tar längre tid att läka.
Jag sov över, och klockan fem på morgonen slutade jag sova. Jag vände mig ett tusen gånger och sen datade jag lite. Det kändes så absurt att vara så trött och ändå inte kunna sova. jetlag eller känslostormar, jag vet inte, men jag somnade inte igen. Efter ett tag vaknade nicklas också och vi började prata. sådär bra prat, om saker som (i alla fall för min del) behövde pratas igenom. sen sa han att han inte kunde heller kunde somna om så vi satte på en film. fem minuter in i filmen hade han somnat. jag såg klart filmen, väntade på att hans väckarklocka skulle ringa. sen åkte jag tillbaka till helena. konstigt tom, och med en stor, tung klump i magen.

lördag kväll firade jag min födelsedag på krogen (sejdeln, eftersom kellys, king's head och min bror och jag var fulla). Det var trevligt, jag pratade med många och blev lagom full. på vägen hem träffade vi kapten röd (och jag längtar till sommaren)

idag fyller jag år. minsann. oj vilken härlig dag. jag har varit trött. min syster var trött. men min mamma, hennes pojkvän och min bror kom och det var nice att träffa dom lite. även om jag hellre hade varit piggare och gladare.

sen åkte jag hem. Jag sov nästan hela vägen. Snart ska jag krypa ner i min egen säng i mitt egna rum. rena lakan.

onsdag 9 januari 2008

utomlandet

jag kan tänka mig att flytta hit
särskilt om detta är den sämsta månaden, vädermässigt. jag är verkligen väderstyrd! Här är det kallt och regnigt, men inte varje dag, och inte sååå kallt.
Några kompisar har länge snackat om att bo i ett kollektiv här någonstans, och det är verkligen lockande att vara med.
Ett civilingenjörskollektiv :)fast ja, då måste jag ju bestämma mig för att plugga klart på chalmers först, eller iaf minst ta min bachellor. Stanford ligger här också. Eller ja, det är ju en bra bit ifrån stan, men ändå. Utbytesstudent kanske jag ska bli. Jag är verkligen sugen på att flytta hit och inte mera bo i sverige. Mest på grund av vädret.

Jag sitter på internetcafe och datar. det är fint, en stor kaffe är verkligen stor. Lägenheten där vi bor i är iskall. Våra kobompisar som bor där har fått visa-problem, och har inte kommit hit än efter julen, och dom får inte ha nattgäster. Så egentligen får vi inte bo där alls, och om vi sätter på elementen så märker hyresvärden att det är någon där (det går åt massa el). Det är kallt och fuktigt, men ändå helt ok (det är ju gratis). När man andas därinne kommer det rök ur munnen.

fredag 4 januari 2008

längtar fortfarande inte så mycket hem

vi är i san francisco. sitter på cafe och datar. jag ångrar mig lite för att jag inte tog med min egna data.

även fast det regnar och blåser så träden går sönder, ändå måste jag säga att jag inte längtar särskilt mycket hem. kanske vore en ide att stanna här 4 evah and evah. nää, kanske inte, men ändå.

jag skrev ganska nyss ett jättetråkigt inlägg på vår reseblogg (http://sanfrans.blogspot.com/) så detta inlägget måste bli mycket intressantare annars blir jag ledsen och känner mig otillräcklig. eller äh. skitsamma.

när de andra datar brukar jag rita (eller dricka kaffe). Det är kul, för det blir lite som en dagbok, vilka jag ser och så. Det är ju förstås nästan bara cafébesöken som blir förevigade, men ändå.


jag såg en äkta rothko igår. den var kanske tre meter hög och två meter bred, jag tittade på den en lång stund, men jag grät inte när jag såg den.

onsdag 2 januari 2008

jag är i san francisco


jag är så hemskt långt borta. jag är i en annan värld, förr kallades ju detta den nya världen. Det är så skönt att äntligen vara här, och om det är solen eller vad det nu beror på så har jag varit på strålande humör nästan hela tiden jag varit här.
Fast det är så kallt som jag nästan aldrig varit med om, varje kväll fryser jag så jag skakar. men det kan ju vara spännande också.. eller nåt.. det är i vilket fall fantastiskt med solen efter två månader i mörker (tolka det på fler sätt :P)
2008 kommer bli ett bra år. det finns inget alternativ.