lördag 29 december 2007

reseblogg

btw, vi har en gemensam blogg för resan.
kolla in: http://sanfrans.blogspot.com/
värsta fräcka

planer

imorgon åker jag. det ska bli kul, och liiite nervös är jag. Fast mest för att det är tråkigt att flyga långt själv, kommer vara bra sällskapssjuk när jag kommer fram. eller så kanske jag hamnar jämte nån som tjötar hela resan. då är jag nog mest sur när jag kommer fram. Som tur är kommer det inte hända. Jag har jättebra hörlurar som tar bort brus, det är bra att ha om jag skulle hamna vid en tjötröv. dessutom har jag öronproppar. jag har tänkt på allt.
nu borde jag gå och packa. vad ska lämnas hos mamma och vad ska med i resväskan? jag gör det sen...

idag var vi hos mormor med lite såndär släkt. Jag har några små kusiner, en var alldeles ny. Han var liten och skrynklig, tyst och snäll. En annan kusin är ganska stor och hade en egen liten unge, ojoj. Vi åt massa mat, och jag o några ungar ritade lite (jag börjar kunna hantera barn, dom var riktigt söta ju). sen gjorde vi nåt annat sen åkte vi hem.

torsdag 27 december 2007

vitpeppar


kuken alltså. oj. vilka ord jag kan.
iaf
jag skulle jobba idag, gick upp snortidigt och bredde mackor. gick till jobbet och började sortera diverse brev. Ja, och hela morgonen mådde jag mer och mer illa. Tillslut var jag rädd att kräkas rakt över massa post, och fick gå hem. Jag hade sett fram emot att jobba! Inte bara för att få lite mer pengar, jag har oftast väldigt trevligt på jobbet. Nu var det dessutom så längesen.

Ja och inte bara det då. Jag gick "hem", men just nu lånar jag en lägenhet full av minnen, där jag sitter ensam och tänker på en tid som inte kommer tillbaka. Jag har ingen dator att fördriva tiden med, men köpte en bok på ica (som tyvärr då inte var så bra). Försöker sova bort tiden, och tillslut gick jag upp och mådde mycket bättre. Ut, ut, UT. Så här sitter jag, i en skola som inte är min längre (men jag kommer ju tillbaka, har fortfarande kvar passerkortet och allt). Sitter i en datasal med en indier (?). Jag kan se vad han surfar på (dustin home).


Det värsta då är ju att jag ska till san fransisco på söndag. segt att åka med magsjuka, i morse började jag nästan gråta. Jag såg för mig hur jag var tvungen att ställa in hela resan :( Jobbigt att gå till en tom lägenhet, där jag bara påmindes om all tröst jag inte längre kan få. Det var riktigt tungt där ett tag. men ja, mår ju mycket bättre nu, har inte spytt en enda gång, så jag hoppas på det bästa. äter vitpeppar igen, som sägs vara bra.

onsdag 26 december 2007

bakdagen

idag var jag bakis. hela dagen. jag har sett på film hos en kompis och haft det trevligt, trots bakisheten då. köpte en hamburgare som var slemmig, så vallyska få den. då blir hon glad.
ikväll ska jag träffa jocke. imorgon ska jag jobba på posten. omg vad tidigt jag får kliva upp.

tisdag 25 december 2007

god jul!

jahaaaa, så var julen nästan över. lång jul i år, med mamma och med pappa. träffa lite släkt och göra saker som vi inte brukar (jultraditionerna var omöjliga att följa när inte längre familjen såg ut som den gjorde när vi var små).
Den 22a började julen, med mamma som hade en väldigt fin gran. fulsnygg liksom (med betoning på ful, sorry mamma). när vi klädde den, gjorde vi det för att framhäva de intressanta formerna.
I år firades jul den 24e långt ut i skogen, utan ens täckning på mobilen, med cigarr och rom, pappa, några kusiner och syskon.
Det var trevligt, men funderar nästa år på att ha ett jättejulkalas, bjuda alla jag känner att fira jul tillsammans.. Vill du komma?

Sitter nu hos min syser och vi ska gå ut sen. I göteborg. Jag orkar inte med Varberg, där jag borde gå ut (ännu en tradition att inte ha). Varberg är en skitstad, och jag gillar inte hurdan jag blir när jag är där. Som att resa tillbaka i tiden, till att bli en person jag verkligen inte längre vill vara.
Wohoo, fest. nu ska jag vara social. god jul, puss på er.

fredag 21 december 2007

jullov

imorgon är det sista dagen för terminen
julfesten som var ikväll var rolig

jag vet inte om jag tycker det är jobbigt eller skönt
när jag bara inte orkar bry mig
om när någon är dum/elak/jobbig/ego/whatever
det ska iaf bli skönt att åka härifrån
och träffa lite andra människor att störa sig på

jag ska försöka sova. det börjar gå lite bättre nu.
jag vill skriva om hur mycket jag saknar dig. men jag kan inte. vågar inte.

jullov som sagt.

onsdag 19 december 2007

bort härifrån


hon som jag delar lägenhet med är inte hemma, åkte till sin pojkvän i måndags. anledningen? magsjuka. stackarn.
jag blev ju rädd att bli smittad såklart. glömde klorinet, men verkade klara mig ganska bra ändå. tills idag, var hos en vän och mådde plötsligt illa. jag sprang till ica och köpte vitpeppar, det ska visst hjälpa att svälja hela korn. värt chansen iaf :)
snart är det jul, hej och hå. lång jul, med julafton på lördag och måndag. med mamma och med pappa. det ska bli skönt med jul. skönt att träffa familjen. skönt att komma bort litegrand, kanske få lite perspektiv. kanske inte sakna så mycket.
sen är det dags att åka ut i världen. ska till san fransisco den 30:e med några vänner. där kanske jag också får lite avstånd till det som hände i helgen. oj vad jag längtar dit! och OJ vad kul vi ska ha! Jag packade idag, men största delen av väskan tog julklapparna. känns skönt att inte ens fylla väskan till hälften med packning (eftersom jag har tänkt tokshoppa i usa)

jag hoppas nu på vitpepparn, vill inte bli sjuk! tröståt lite chokladpudding jag passade på att köpa när jag var på ica, och jag tror jag mår lite bättre. Imorgon julfest med skolan, på fredag avslutning. Sen börjar julen.
nu vill jag bara bort, åka långt bort härifrån. snart.

måndag 17 december 2007

jonta


hallå!!! hallå!?! halo. hejhej. jaaa, hej!
så pratar vi ibland.

(blubb)

fantasy


jag vet inte varför, men jag hatar fantasybilder. när jag ser en fantastiskt vacker drake, en vän prinsessa eller en smidig alv så får jag lust att kräkas. Vad är det? Kanske är jag avundsjuk? Det är väl inte bara så att jag är väldigt ointresserad, för isf skulle jag inte bry mig. något är det. jag har iaf väldigt svårt för fantasy. Det känns väldigt töntigt. Så töntigt så jag ens inte lägger ut en bild för att illustrera. jag hatar fantasy.
(bilden har inget med texten att göra. det är min syster som pratar i telefon med mig. kanske)

söndag 16 december 2007

nicklas

vi gjorde slut
en klump i magen och en i halsen
ögonen läcker
jag kan inte hjälpa det

det är så det är
det kommer kännas bättre
sen
men just nu
kudden har din doft kvar

torsdag 13 december 2007

onsdag 12 december 2007

louisiana


idag var vi på besök i danmark. det var det kände museet louisiana som var vår resas mål, ett museum för modern konst. min favorit var giacometti (han som gjort bronskvinnorna ovan)
Det var tre stora utställningar, lucian freud (barnbarn till sigmund har jag hört), Avedon och muslimsk miniatyrkonst. Både avedon och freud hade massa porträtt som var väldigt häftiga, freud målade och tecknade och avedon fotade.
Man fick inte ta kort på dom utställningarna, men jag gjorde ändå, hihi. dessutom stal jag en gaffel. hoppsan, det var inte riktigt meningen. men nu har jag en souvenir iaf :)

tisdag 11 december 2007

om konst


varför håller jag på med konst?
för att jag vill ha min egen version

måndag 10 december 2007

självporträttet


äntligen får ni se då, hur mitt självporträtt blev. jag har jobbat hårt, många många timmar. men det är ju lite komiskt, att slutresultatet har jag gjort på en dag. jag jobbade och jobbade, och sen tröttnade jag. Det blev liksom aldrig sådär värst bra. jag målade över, och sen igen. sen började jag om, och tillslut kändes det bra :) Det var förresten i fredags jag gjorde det, den dagen ni fick följa med ett kort i timmen :)
här är processen:


jaa, jag ser ju lite tokig ut va...

lite bättre :)

min lärare sa: färg! du måste använda färg, elisabet. så jag slängde på lite ultramarin, och så såg det ut som att jag var en billig hora från polen (som jag tänker mig att de ser ut då) (obs! pk)

lite bättre igen då

hoppsan

och så blev det såhär :)

och glöm inte! att detta porträttet är målat med kärlek ;)

söndag 9 december 2007

jag vet också

det här är mitt 50:onde inlägg

det finns så många som vet hur man ska vara, hur man ska reagera, hur man ska hantera sina känslor, hur man ska prata, konversera
det finns så många som vet det bästa sättet att bli glad, att undvika bli ledsen, sårad, det bästa sättet för att må bra, få andra att må bra, det bästa sättet att hantera jobbiga människor, att skala potatis

tack, jag vet också

lördag 8 december 2007

en fredag

Ja, alltså. Min kära pojkvän sa till mig att en rolig sak man kunde göra vore att ta en bild varje timma under en dag. Det lät väldigt roligt, och eftersom jag vet att ni är otroligt intresserade av mitt liv så bestämde jag mig för att göra det (undrar just om han gör det också)
Så varsågoda, en dag ur mitt liv:

8.30 - good morning sunshine!
9.30 - makeover på mitt självporträtt, bakgrunden gick från ljust turkos och grå till mörklila. det blev snyggt iaf :) sen att jag "förstörde" alla timmar jag gjort hittills gjorde inte så mycket. Liksom jag har ju ändå lärt mig massa, och eftersom jag ändå inte var nöjd så var det dags att gå vidare. många lager färg på den däringa målningen nu :)
10.30 - vi hängde upp självporträtten, så alla skulle få se allas. lite pinsamt då, eftersom jag nyss börjat om, men skitsamma.
11.30 - måla måla måla
12.30 - lunch. här ser vi milla äta nudlar med stort engagemang

13.30 - Jag handlade saker över internet

14.30 - fika. vi hade avslutning på en kurs och hade julfika med läraren. några hade bakat pepparkakor också, det var väldans gott :D


15.30 - oj vad jag målar. råkade måla lite på mig själv också, fint va?
16.30 - nej nu är det verkligen dags att gå hem. slutade egentligen 15, så nu är det dags att tvätta penslarna
17.30- handlat på ica, på väg hem. det är mörkt, och så regnar det. väldigt 90-tal

18.30-19.30 kvällen var lite sämre. glömde ta kort och så. iaf pratade jag i telefon under denna tiden, och sen lagade jag mat.

sen var jag för trött för att orka gå till en kompis, istället blev det data och tv
ännu mer tv
sist gick jag och lade mig och fick se höra hur min bok ropade på mig. fick ju ha förbarmande över den stackars boken, så jag läste några timmar (även om jag tänkt sova).

fredag 7 december 2007

blindår 2007


det blev denna helgen jag är kvar i hjo. men inte mycket skola för det, imorgon ska jag vara hemmafru, diska, städa och tvätta. och köpa julklappar. om jag kommer på nåt att köpa (det är så svårt!)

imorgon blir kommer ett fint blogginlägg må ni tro! om mitt intressanta liv som alla bryr sig om :) vad det är får ni se imorgon då. nu säger jag inget mer.

ikväll råkade jag bli dödstrött, så snart ska jag gosa ner mig i soffan och läsa bok. eller kanske se på film eller på tv. oj vad många val jag har!
hejdå alla mina vänner och alla som jag känner och alla andra som läser! puss och kram

onsdag 5 december 2007

madame

färgerna är som vanligt snyggare i verkligheten.

måndag 3 december 2007