fredag 30 november 2007

nada cambia

bilden är otroligt inspirerad av jesper waldersten. men ändå.

torsdag 29 november 2007

lussekatter

överste heinz.

ja nu när det strax är advent och allt, jag och elin har bakat lussekatter. massor av lussekatter.

sexig deg. vi piercade denoj vad många det blir
så här bra blev dom

onsdag 28 november 2007

havet

färgerna













vår lärare tyckte vi var lite för mesiga när vi målade, så idag skulle vi göra fula självporträtt. Vi skulle testa olika färger, och bara leka för att vi inte skulle ha så stor respekt för våra självporträtt, utan mer testa och se vad det blev.


Det är svårt att göra, för jag är på något sätt fast vid att det ska vara fint (hela tiden). et voila, här är mina fulsnygga självporträtt i akvarell (och lite tusch). på det längst ner ser jag ut som björk :)

tisdag 27 november 2007

leonard cohen


tänkte att ni kanske ville höra låten som den här bloggen är döpt efter..
Leonard Cohen - Stranger Song

vinter


här är det snö och kallt. jag jobbar och ler.

måndag 26 november 2007

fredag 23 november 2007

hej


torsdag 22 november 2007

färgcirkel

färg alltså. det här har jag gjort idag.. fast mer som en triangel (fast den blev lite sned) med grundfärgerna i hörnen. sen började jag på en målning, som blev nästan grå, men ändå ganska fin (ni får se sen när den är klar). Ska lägga på mer färg sen, kanske nästa vecka till exempel. det är svårt att veta hur en människa faktiskt ser ut, jag vill ha kroki NU!
Det är så att vår skolas vanliga modeller har flyttat.. Så vi har skjutit på krokin. Dumt va.. Ingen som vill vara naken inför ett gäng konstelever på en folkhögskola i hjo?? (säg ja, kom hit, ni får pengar)
jag tror att grönt är en varm färg. mossgrönt tex, oj vad varm jag blir. (men det är det alltså inte)
Snart helg, veckan är nästan över för den här gången. nästa vecka blir två (jag kommer stanna här på helgen, och vad finns att göra i hjo? just det, gå till skolan)
puss på er, hejdå hejdå.

onsdag 21 november 2007

naket


Jaa, det här är den första skissen till mitt självporträtt.. det blir nog ganska personligt och känsligt, så jag kommer nog inte säga så mycket om det (kanske) (dra egna slutsatser)


Det är redan onsdag. Den här veckan har gått fort (hittills) Idag har jag skrivit och letat och förberett på massa sätt mitt självporträtt. så mycket så jag nästan inte vågar göra det, det är så bra i mitt huvud, och det blir ju aldrig likadant när det väl fastnar på duken.
jag undrar om det ens kommer bli likt. kanske inte det viktigaste, men ändå..
Det är redan mörkt och snart ska jag gå hem. imorgon är det ljust igen.

tisdag 20 november 2007

photoshop

som ni säkert såg, såg förra bilden lite konstig ut. varje del var väl ok var för sig, men det var ändå nåt som inte stämde. jämför denna bilden med den förra, ser ni vad jag har gjort?

jaja, hoppas jag inte gör samma fel igen på nästa porträtt. så det blir bra, eller iaf lite bättre :)

livet


ibland är det lätt, ibland är det svårt. oftast är det inget särskilt.

fredag 16 november 2007

ensamhet


vad kan man säga? vi är ju alltid bara oss själva, vi är alltid ensamma. Det är svårt att acceptera, svårt att leva med.
men så är det, innerst inne är vi alltid ensamma

torsdag 15 november 2007

ellen trotzig

Som en uppgift i färgläran skulle vi ta en målning och förstora en liten del av den. Jag valde en bild av Ellen Trotzig:
och såhär blev min förstoring:
wiee! jag är nöjd iaf :) lite fel vinkel på huvudet, men den är snygg ändå. jag kanske inte är lika nöjd imoron, men det gör inget.
har dessutom fortsatt lite på min stora bild :) (den nya föletongen, blev visst inte så mycket mer av den andra) I natt drömde jag om denna bilden, om olika saker jag kan göra med den och så.. oj vad engagerad jag är va
så kan det gå.

onsdag 14 november 2007

för att jag har så mycket att skriva




idag har lärt mig hur man fixar målar duk, spänna up och grunda och alltihopa. tillslut ska det bli ett självporträtt :) otroligt spännande



sen har jag då ritat och målat lite också. fortsatte på min jättestora bild, men kanske blev det inte alls bra :/ döm själva, jag får se hur det blir tillslut:

(ni ser också här fotot jag använde för att rita helena igår)


Det som ändå känns ganska bra är att jag har använt annan teknik än jag brukar.. lite kul att variera sig. bara för att demonstrera kommer här en närbild på ögonen:


(jag är så pedagogisk idag)


För övrigt: mer snö, lite rastlös som vanligt, snart är det jul

tisdag 13 november 2007

kära dagbok

Idag har jag ritat av min syster (från ett foto). Jag fuskade lite och använde en overheadprojektor, för allt blir så snett annars. men jag gjorde bara konturerna! (obs! tyck att jag är duktig ändå)
Det är faktiskt en stor bild, nästan naturlig storlek.. men inte riktigt :/ det var meningen, men blev lite mindre. Jag är inte färdig riktigt, men har fastnat lite, så vi får se vad som händer. Har iaf satt upp ett jättestort papper, det skulle få plats minst fyra helenor tror jag.
Jag tänker mycket på dig nuförtiden, pussar till syster dyster!

Idag har det snöat lite till. Det är fint. Snöfall är (kanske) det mest romantiska jag vet (saknar min nicklas).

Helgen var fin, vi hade inflyttningsfest och några kompisar från göteborg kom. och min andra syster kom ända från lund! åh så trevligt vi hade :) jag saknar er redan!

kärlek till alla! (jag är så givmild med min kärlek idag, passa på att ta mycket)

söndag 11 november 2007

Polina Seminova



hon är fantastisk
jag saknar dansen. ibland lyssnar jag på en skiva som vi värmde upp till i fridansen på gymnasiet, bara för att jag saknar att dansa så mycket. kanske dags att börja lite igen till våren... Någon som känner till en bra dansskola i Skövde?

fredag 9 november 2007

snö


idag föll den första snön

torsdag 8 november 2007

följetongen del I



följetongen. det föreställer staffan olsson. det är ju inte särskilt likt faktiskt. kanske ska himlen bli gul istället. eller iaf på den delen som är vit nu. jaaa, om ni vill att jag ska måla nåt särskilt på den så kan ni önska så kanske jag gör det.. den är stor, 100*80cm :D

idag började jag på mina ståltrådsgubbar till min stora version av detta

onsdag 7 november 2007

emo all the time


jag har så stört ont i huvudet. det är helt sjukt.
bilden är från ett block jag har
hej och hå

tisdag 6 november 2007

skulptur

Jag har gjort en skulptur om livet. Stlåltråd, hönsnät och lite lera. det är små gubbar som har fastnat i hönsnätet, fast det kan ju vara att dom försöker klättra upp också. Någon gång kanske jag gör en jättestor sån här grej, med massa gubbar i ungefär samma stil. Det skulle vara ganska häftigt tror jag, jag är ganska sugen.. Fast då får dom nog smala ben, det passade lite bättre. och så lite närbilder på alla gubbar, från vänster till höger:

oj vilka långa armar han ser lite ut som att han skiter
hej och hå. vänster ben sitter inte fast. det ska inte göra det heller. såna här smala ben ska det bli på dom nya gubbarna jag ska göra (nån gång i framtiden)
och så den oerhört djupa och filosofiska analysen av mitt fantastiska konstverk:
vi har så lätt för att fastna i saker, i ställen, upplevelser och framför allt personer. på olika sätt. livet är inte så jävla lätt.
man kan se det som att nätet är en symbol för ens egna och andras minnen. vi har klättrar ensamna och på olika sätt, men kommer ingenstans. eller så fastnar vi..
För övrigt har konstskolan trivselkväll ikväll. Det betyder att vi liksom ordnar en sorts fest och så får alla som vill komma. Eller ja, alla som vill och som går på folkhögskolan. Temat är maskerad och jag ska nog klä ut mig till en liten gubbe. med hatt kanske, om jag hittar någon.
för övrigt saknar jag dig

måndag 5 november 2007

mjölk

I wish: I want to stay here





dagens låt: enjoy av björk

i'm only in to this to enjoy

söndag 4 november 2007

to be free


Of course I was hurt
but then I started to think
it shouldn't hurt me to be free
it's what I really need
to pull myself together
but if it's so good to be free
would you mind telling me
why I don't know what to do with myself?

hoppa av


jag funderar på att sluta skolan. hoppa av, flytta hem till göteborg igen. Jag känner inte alls för att börja igen imorgon.
kanske är det bara det att jag i allmänhet inte är så särskilt pepp på livet just nu (varför kan det inte bara vara lätt?) kanske ordnar det sig, kanske känns det bättre när jag väl kommer till skolan imorgon. men kanske inte. jag längtar härifrån.
jag saknar mina kompisar (väldigt mycket). jag saknar göteborg, jag saknar allt folk jag träffar. jag saknar mina fritidsintressen.
det skulle vara lättare att låta bli att tänka för mycket, det skulle vara lättare att leva med mig själv, om jag hade ett liv (något annat).
jag skulle kunna jobba, jag skulle kunna plugga något. jag skulle t om kunna börja på chalmers igen. jag känner mig så fast här, så ensam.
en härlig helg med en gammal vän. men jag känner mig ändå ensam, vad har jag här?

torsdag 1 november 2007

white ninja

projekt

jag håller på med ett hemligt konstprojekt nu. bilder kommer sen för jag är så dålig på att hålla saker hemliga, vill så gärna berätta.. dessutom råkade jag berätta för massa folk på fyllan i fredags...

jag vill resa till nånstans där det är lite sol på jullovet.. planerna var förut marocko, men jag vet inte riktigt hur det blir med det nu, läget är ytterst osäkert. kanske tar jag alla mina stålars och åker till usa. eller kanske taiwan (är det ens varmt där?)
jag gillar uttrycket flyga flygplan.

för övrigt, höstlov är nice. jag har hängt i stan och gjort lite av varje, jobbat tex. det var ganska trevligt, fastän jag jobbade på ett annat ställe och började tio över sex på morgonen. Det är trevligt att träffa mina kobompisar lite mer. dessutom gillar jag att glida runt och se på när alla andra måste jobba.
igår drack jag öl. och dagen innan det. och idag ska jag. kanske imorgon också. öl <3